Ελληνοκύπριος επιστήμονας της διασποράς ανακάλυψε νέο τεστ διάγνωσης της ανδρικής στειρότητας

Ένας ακόμα ελληνικής καταγωγής επιστήμονας της διασποράς, ο Ελληνοκύπριος καθηγητής βιοχημείας Ελευθέριος Διαμαντής του πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά, πραγματοποίησε μια σημαντική ανακάλυψη. Συγκεκριμένα, ανέπτυξε ένα μη επεμβατικό διαγνωστικό βιοχημικό τεστ, που μπορεί να προβλέψει αν ένας άνδρας χωρίς σπερματοζωάρια, ο οποίος δηλαδή πάσχει από αζωοσπερμία, θα καταφέρει να γίνει πατέρας μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης.


Περισσότερα…


Κ. Γεροντόπουλος: «Τεράστια είναι η συμβολή των Αιγυπτιωτών για την Ελλάδα»

«Η συμβολή των Αιγυπτιωτών Ελλήνων και ειδικότερα των πόλεων Καΐρου και Αλεξάνδρειας υπήρξε και παραμένει τεράστια, διότι ανέπτυξαν κέντρα καλλιέργειας πολιτισμού και ελληνικής παιδείας» τονίζει σε συνέντευξη του  στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος.


Περισσότερα…


Σε δυσμενή οικονομική θέση βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά

Τα δεινά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το θεοβάδιστο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, λόγω της γενικότερης κρίσης στην οικονομία αλλά και την αστάθεια στην Χερσόνησο του Σινά, αποκαλύπτει στο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων «Αγειορίτικο Βήμα», ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, ο οποίος στις 23 Δεκεμβρίου συμπληρώνει ακριβώς σαράντα χρόνια ως ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής.


Περισσότερα…


Αυστραλία: Στο Costa Navarino, θα διεξαχθεί το ένατο Ελληνο-Αυστραλιανό Νομικό και Ιατρικό Συνέδριο

Στο Costa Navarino, θα γίνει το ένατο Ελληνο-Αυστραλιανό Νομικό και Ιατρικό Συνέδριο τον Σεπτέμβριο του 2014, στο οποίο θα συμμετάσχουν εκατοντάδες επιστήμονες, ιατροί και νομικοί, από την Αυστραλία, την Ελλάδα και άλλες χώρες.


Περισσότερα…


Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη ταξιδεύει στο Μόναχο

Μια λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, τον πιο πολυμεταφρασμένο Νεοέλληνα συγγραφέα, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2013, στις 20:00, στο Lenbach-Künstlerhaus, Lenbachplatz 8, στην καρδιά της Βαυαρίας, στο Μόναχο.


Περισσότερα…


Καναδάς: Δύο Έλληνες σε καίριες θέσεις στο δήμο του Μόντρεαλ

Δύο ελληνικής καταγωγής δημοτικοί σύμβουλοι επιλέχθηκαν σε καίριους θώκους στη δημοτική Αρχή του Μόντρεαλ, από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ντενί Κοντέρ.


Περισσότερα…


Τελευταία νέα