Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν τον Ασωπό

Έρχεται η πώληση της Εμπορικής Τράπεζας

Χωρίς ελπίδα 120.000 άνεργοι με υπογραφή της κυβέρνησης

Συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στην «Ελλάδα»

Θανάσης Βούτσας

Ευαγγελία ΜουμούρηΑνοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά


Δεν γλιτώνουν τα ειδικά μισθολόγια

Νευρικότητας συνέχεια για το Χ.Α.

Κατά 1,59% αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Tonino Carotone

Γιάννης Κακλέας

Μάριος Φραγκούλης:Εθνική Τράπεζα: Οριακή μείωση επιτοκίων σε περιορισμένο αριθμό καταθετικών προϊόντων

Το ΙΚΑ τώρα αναζητά συντάξεις θανόντων

Αργοπορημένες αντιδράσεις για τα αυτονόητα

Του Παντελή Ζήλου

Καθημερινά δικαιώνεται ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής για τη ρήση του: «Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Μέρες τώρα, διάφοροι φορείς του κράτους, σαν να έχουν συνωμοτήσει όλοι μαζί, δίνουν πλουσιοπάροχα τροφή στους επικριτές μας Γερμανούς και ιδιαίτερα στην «Bild» για να λοιδορούν την Ελλάδα, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και ο Γιώργος Παπανδρέου. Το φοβερό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων έβγαλε και χθες ανακοίνωση, με την οποία τώρα αντελήφθη ότι τόσα χρόνια κατέβαλε συντάξεις σε αποβιώσαντες ασφαλισμένους. Τώρα κάνει βαρύγδουπες ανακοινώσεις ότι θα στείλει τα στοιχεία στον εισαγγελέα, ενώ παραδέχεται ότι από 2.500 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων που έχουν ταχτοποιηθεί έως σήμερα έχουν παραπεμφθεί 58 περιπτώσεις. Τις υπόλοιπες τι περιμένουν, το δημοσίευμα της «Bild»; Με την ίδια σπουδή και η Δικαιοσύνη, τώρα, αντελήφθη ότι πρέπει να εντοπιστούν και να παραπεμφθούν άμεσα σε δίκη τόσο οι συνταξιούχοι όσο και οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, αλλά και οι επίορκοι υπάλληλοι που είτε έκαναν τα στραβά μάτια είτε συνεργούσαν (προφανώς με το αζημίωτο) με τους δράστες.

Εισαγγελική έρευνα

Χθες ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδης διέταξε εισαγγελική έρευνα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, αφού πριν τον είχε επισκεφθεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και συζήτησαν το θέμα. Το συμπέρασμα είναι ότι εν έτει 2012, ακόμη και μετά την άφιξη των επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ελληνικό κράτος, ως θεσμός, βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση και μεγεθύνει σε τρομερές ειδήσεις τα αυτονόητα που θα έπρεπε να είχε κάνει και να έχουν τελεσιδικήσει. Αντιθέτως, με τις ανακοινώσεις που βγάζουν διάφοροι φορείς για όσα ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ, προκειμένου να εξορθολογήσουν τις δαπάνες, ρίχνουν «νερό στον μύλο» των επικριτών μας, που μιλούν για διεφθαρμένους Έλληνες και για μαζική διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Μόλις χθες ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης παραδέχτηκε ότι το 10% των συντάξεων διαφόρων Ταμείων είναι «τυφλό», δηλαδή το κράτος δεν ξέρει από το μητρώο ποιος λαμβάνει τη σύνταξη. Χαρακτηριστικά, είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Βλέπουμε αριθμούς φορολογικών μητρώων που αντιστοιχούν σε νομικά πρόσωπα να παίρνουν συντάξεις». Η περίφημη ηλεκτρονική διακυβέρνηση που τόσα χρόνια επικαλούμαστε, τι έκανε; Δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί μέσω του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ ποιοι είναι οι δικαιούχοι των συντάξεων, των επιδομάτων, των προνοιακών επιδομάτων και όλων των υπόλοιπων παροχών που κάποιοι παίρνουν παρανόμως;

Αν πράγματι, λοιπόν, κυβέρνηση και λειτουργοί του κράτους θέλουν το δυνατόν συντομότερο να βγούμε από τη μέγγενη της Τρόικας και την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να μιλούν λιγότερο και να ενεργούν περισσότερο για τα αυτονόητα.

Στο στόχαστρο ο Νότος

Στο στόχαστρο, όμως, αυτής της επικοινωνιακής υποβάθμισης της εθνικής κυριαρχίας, δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Είναι όλη η Νότια Ευρώπη, καθώς η Βόρεια, με προεξέχοντα τη Γερμανία, θέλει να επιβάλει οικονομική αλλά και ηθική επικυριαρχία. Χθες, στο ίδιο μοτίβο και η αντίδραση της Ιταλίας, καθώς ο κ. Μόντι προσπαθεί πείσει τους εταίρους ότι περικόπτει δαπάνες, αφού ανακάλυψε 1.565 ανάπηρους «μαϊμού», οι οποίοι μαζί με άλλους 1.844 δήθεν απόρους έχουν κοστίσει στο ιταλικό κράτος 60 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, για τα δεινά της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη Νότια Ευρώπη δεν είναι ένοχοι αποκλειστικά οι «μαϊμού» συνταξιούχοι, αλλά όλοι όσοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι του δημοσίου χρήματος και πολύ περισσότερο όλοι όσοι για δεκαετίες ολόκληρες έκλεισαν τα μάτια έναντι τέτοιων φαινομένων και σήμερα προσπαθούν με μια μονοκοντυλιά «όλοι μαζί τα φάγαμε» να τιθασεύσουν τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος καλείται να πληρώσει το «μάρμαρο» των κλοπιμαίων που αντιστοιχεί με το σύνολο του δημοσίου χρέους.