Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν τον Ασωπό

Έρχεται η πώληση της Εμπορικής Τράπεζας

Χωρίς ελπίδα 120.000 άνεργοι με υπογραφή της κυβέρνησης

Συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στην «Ελλάδα»

Θανάσης Βούτσας

Ευαγγελία ΜουμούρηΑνοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά


Δεν γλιτώνουν τα ειδικά μισθολόγια

Νευρικότητας συνέχεια για το Χ.Α.

Κατά 1,59% αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Tonino Carotone

Γιάννης Κακλέας

Μάριος Φραγκούλης:Εθνική Τράπεζα: Οριακή μείωση επιτοκίων σε περιορισμένο αριθμό καταθετικών προϊόντων

Ο ωμός εκβιασμός του πλασιέ κ. Ρέσλερ!

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Άρθρο του Σπύρου Τρίψα

 

Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να κάνει αιματηρές προσπάθειες στον δημοσιονομικό τομέα, με επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και συγχρόνως Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με πρωτοστάτη τον Αντικαγκελάριο της κ. Μέρκελ, με δηλώσεις τους να συνεχίζουν να συκοφαντούν την Ελλάδα ότι δεν κάνει τίποτε, με αποτέλεσμα να δυσφημείται στις διεθνείς αγορές, κάτι που καθιστά δυσχερή την επάνοδο της χώρας σε αυτές και να ακυρώνονται οι ελληνικές θυσίες.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος «κτύπησε» και πάλι, κατηγορώντας την Ελλάδα για ασυνέπεια και υποστηρίζοντας ότι καμία από τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει η Γερμανία στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική πλευρά. Ποιες, όμως, είναι αυτές οι υπηρεσίες; Μήπως πως θα γίνουν αποτελεσματικότεροι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί λ.χ.;

Όχι, βεβαίως, και αυτό είναι που έχει ενδιαφέρον για τις πραγματικές προθέσεις των Γερμανών. Κατά τον Ρέσλερ, είναι η απουσία προόδου στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης φωτοβολταϊκών μονάδων που αποθαρρύνει τους επενδυτές, «μεταξύ των οποίων ένας Γερμανός κατασκευαστής που είχε εκφράσει ενδιαφέρον»!

Τι δηλοί ο μύθος; Ότι ο κορυφαίος Γερμανός αξιωματούχος και κυβερνητικός συνεταίρος της κ. Μέρκελ δρα ουσιαστικώς ως πλασιέ για λογαριασμό Γερμανών επιχειρηματιών! Και, βεβαίως, είναι γνωστόν ότι στις διεθνείς σχέσεις, κατά τις συναντήσεις ξένων ηγετών, μεταξύ τους συζητούνται τέτοια θέματα οικονομικής συνεργασίας. Άλλωστε, η Ελλάδα κατ’ επανάληψη έχε δεχθεί τέτοιες πιέσεις από ξένους ηγέτες και κυρίως από Γερμανούς, Γάλλους και Αμερικανούς για τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Όμως για πρώτη φορά διατυπώνεται τόσο ξεδιάντροπα ένας τέτοιος εκβιασμός, οικονομικής φύσεως, με την απειλή μάλιστα του κ. Ρέσλερ ότι όποιος δεν συμμορφώνεται δεν νομιμοποιείται να προσδοκά οποιαδήποτε βοήθεια!

Πέραν, όμως, όλων των άλλων, ο εκβιασμός αυτός επιβεβαιώνει και όσα υποπτευόμαστε αναφορικώς με την εμμονή της Τρόικας, υπό την πίεση της Γερμανίας, για συνεχείς μειώσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού ακόμη και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μολονότι ο ιδιωτικός τομέας δεν επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά, το επιχείρημα που η Τρόικα επικαλείται είναι ότι έτσι θα γίνει ανταγωνιστικότερη η ελληνική Οικονομία!

Όμως αυτό είναι μια μεγάλη μπαρούφα, διότι πρώτον δεν γίνονται έτσι ανταγωνιστικότερες οι χώρες, αφού αν λάβουμε ως παράδειγμα τη Βουλγαρία, που έχει μισθούς των 150 και 200 ευρώ, κάθε άλλο παρά ανταγωνιστική εμφανίζεται. Και δεύτερον, όσο και να ρίξεις τους μισθούς, όταν το ευρώ είναι ακριβό, δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνιστικότητα. Γιατί, λοιπόν, σκούζουν οι Τροϊκανοί και ιδίως οι Γερμανοί; Διότι, όπως αποκαλύπτεται από τον κ. Ρέσλερ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον των Γερμανών να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και να λειτουργήσουν μονάδες στη χώρα μας, τις οποίες όμως τις θέλουν να λειτουργούν με μειωμένο το μισθολογικό τους κόστος. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν θα έχουν επιβάλει, με τον παραπάνω εκβιαστικό τρόπο, μισθούς πείνας, προτού να έλθουν να εγκατασταθούν οι επιχειρήσεις τους! Ωραία ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προωθούν οι Γερμανοί!