Οι ΗΠΑ στέλνουν στη Λιβύη ομάδα πεζοναυτών που ειδικεύονται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012   

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να στείλουν στη Λιβύη ομάδα πεζοναυτών που ειδικεύεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά την επίθεση που σημειώθηκε χθες Τρίτη στη Βεγγάζη και προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών, αναμεσά τους και ο πρεσβευτής στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του Πενταγώνου.

 
“Οι πεζοναύτες στέλνουν μια ομάδα “Fast” (Fleet Antiterrorism Security Team) στη Λιβύη”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος αυτός υπό τον όρο της ανωνυμίας.
 
Η απόφαση να σταλεί στη Λιβύη η ομάδα αυτή, που αποτελείται από πενήντα στρατιώτες, έρχεται μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.
 
Τέσσερις Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων και ο πρεσβευτής στη Λιβύη, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση από ενόπλους που διαμαρτύρονταν κατά της ταινίας “Η αθωότητα των μουσουλμάνων” που θεωρείται υβριστική για το Ισλάμ.
 
ΟΜπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα τη Διοίκηση “να παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα για να συμβάλει στην ασφάλεια του προσωπικού μας στη Λιβύη και να ενισχύσει την ασφάλεια σε όλες μας τις πρεσβείες στον κόσμο”.