Πηγή μαύρου χρήματος η Ολυμπιάδα 2004

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012   

Γ. ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ

Εταιρείες και πρόσωπα-φαντάσματα, τα οποία έκοβαν πλαστά τιμολόγια και αποδείξεις!
 
Σε 2,8 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι μίζες

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τις αδικαιολόγητες τραπεζικές καταθέσεις επτά νυν υπουργών και βουλευτών και 26 ακόμα πρώην πολιτικών, όπως αποκάλυψε χθες η «Ε», αφού, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η… πηγή που παρήγε ανεξάντλητο «μαύρο χρήμα» για χάρη πολιτικών παραγόντων ήταν η Ολυμπιάδα του 2004, που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας!

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες, έχει διασταυρωθεί ένα πολύ σημαντικό τμήμα εγγράφων, όπου ανακαλύφθηκαν δεκάδες συμβάσεις ανάθεσης έργων σε ανύπαρκτες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, εκατοντάδες πλαστά τιμολόγια και ΑΦΜ, αμοιβές και ψεύτικες αποδείξεις για υπηρεσίες που δεν είχαν παραχθεί ποτέ, συμβάσεις για ανύπαρκτα συμπληρωματικά έργα σε υπεργολάβους-φαντάσματα κ.ά.

Αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η μόνη επίσημη παραδοχή έως σήμερα (σ.σ.: δηλώσεις Γ. Αλογοσκούφη, Νοέμβριος 2004) ήταν ότι το τελικό κόστος της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2004 ήταν 8,95 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,2 προέρχονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και 1. 752 δισ. ευρώ που δαπάνησε για δικές της ανάγκες η Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004».

Σήμερα, όμως, έπειτα από έρευνες του ΣΔΟΕ και άλλων Αρχών, όλα αυτά αμφισβητούνται, αφού εκτιμάται ότι το ποσό που αναφέρθηκε τότε ως τελικό κόστος για την Ολυμπιάδα του 2004 ήταν τουλάχιστον τριπλάσιο από το πραγματικό, καθώς, όπως προκύπτει από τα έως τώρα ευρήματα, το επίσημο κόστος περιελάμβανε «μαύρο χρήμα» ύψους τουλάχιστον 2,8 δισ. ευρώ!

Ίχνη αυτού του «μαύρου χρήματος» εντοπίσθηκαν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε έργα υποδομής, περιλαμβανομένων και δαπανών για… βελτίωση υφιστάμενων υποδομών, όπως, λ.χ., σε νοσοκομεία και μέσα μεταφοράς.

Επίσης, στα οδικά έργα εθνικών επιλογών περιλαμβάνονται όχι μόνο έργα που (δήθεν) εκτελέσθηκαν στην Αττική, άλλα που… «επισπεύτηκαν» λόγω χρονοδιαγράμματος καθώς και αυτά που «υλοποιήθηκαν» στην Περιφέρεια, μέσω του Προγράμματος «Ελλάδα 2004» και αφορούσαν, κυρίως,, σε αθλητικά έργα, έργα υποδομών και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες του ΣΔΟΕ και άλλων Αρχών εντόπισαν το ύψος του «μαύρου χρήματος» στο ποσό των 2,8 δισ. ευρώ, έπειτα από ελέγχους συμβάσεων, εγγράφων και τιμολογίων, μαρτυρίες, καθώς και τις πληρωμές που έγιναν εκείνη την περίοδο, σε υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες εμφανίζονταν ως «εργολαβικές» και άλλοτε ως «συμβουλευτικές».

 

Συσκέψεις στο «κόκκινο»…

 

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Ε», για την πολύκροτη αυτήν υπόθεση πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο δύο άκρως ενδιαφέρουσες «κλειστές» συσκέψεις, όπου συμμετείχαν και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί, γεγονός το οποίο συνηγορεί στο ότι πλέον η κυβέρνηση έχει πλήρη γνώση και των επερχόμενων εξελίξεων.

Το πλήθος των στοιχείων που συνελέγη, κυρίως από την πλευρά του ΣΔΟΕ, βρίσκεται ήδη από προχθές στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος προβλέπεται να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε οι δεκάδες «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης να εμφανισθούν, πλέον, στη σκηνή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των πιθανών «πηγών» παραγωγής μαύρου χρήματος δεν είχαν συμπεριληφθεί τότε το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος, η «Αττική Οδός» και το Τραμ, στην παρούσα, όμως, φάση η εισαγγελική διερεύνηση των έργων αυτών θα πρέπει επίσης να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη, καθώς υπάρχουν σχετικές μαρτυρίες.

Μένει, λοιπόν, να δούμε -επιτέλους- τις αμέσως επόμενες ημέρες πού πήγαν αυτά τα 2,8 δισ. ευρώ, ποιοι τα καρπώθηκαν, ποιοι άλλοι τρίτοι επωφελήθηκαν καθώς και το μέγεθος των σεισμικών δονήσεων που θα προκληθεί στα πολιτικά κόμματα

Share