Είμαστε έθνος ανάδελφο

Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012   

του ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΗΡΗ

Και ενώ πριν από μερικές εβδομάδες όλα έδειχναν να πηγαίνουν ομαλά για τη χώρα μας σε ό,τι έχει να κάνει με την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ από τους εταίρους και δανειστές μας, ξαφνικά όλα στράβωσαν.
 

Εκεί που η κυβέρνηση πίστευε ότι έχει βρει τη χρυσή τομή με την Τρόικα, οι δανειστές μας και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ανακάλυψαν ξαφνικά ότι διαφωνούν και μεταξύ τους για την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων λιτότητας.

Και το ελληνικό ζήτημα παραμένει ακόμα άλυτο, παρά το γεγονός ότι κάθε μέρα που περνά στοιχίζει ακριβά στην οικονομία και πρωτίστως στην κοινωνία.

Οι διαφωνίες στο εσωτερικό της Τρόικας, βέβαια, δεν έχουν να κάνουν με τα καλά αισθήματα των δανειστών μας και των εταίρων. Δεν θέλει, δηλαδή, κάποιος το καλό μας περισσότερο από τον άλλο. Θέλουν και οι δύο πλευρές, ΔΝΤ από τη μία και Ε.Ε. και ΕΚΤ από την άλλη, να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Το μεν ΔΝΤ ζητάει τώρα από τους Ευρωπαίους να αναλάβουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, οι δε Ευρωπαίοι αρνούνται πεισματικά κάτι τέτοιο. Έτσι το ΔΝΤ επικαλείται τις δεσμεύσεις του για νέο δανεισμό εάν δεν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, οι δε Ευρωπαίοι εταίροι μας επικαλούνται τους πολίτες των κρατών τους, που δεν μπορούν να πληρώνουν για τους Έλληνες.

Και έτσι, για μία ακόμη φορά στη μακραίωνη ιστορία του έθνους μας, σε μια δύσκολη στιγμή, μένουμε απελπιστικά μόνοι. Όχι μόνο χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν, αλλά και εξαπατημένοι, γιατί στη δεινή θέση που βρισκόμαστε μας έφεραν οι συμβουλές και οι υποδείξεις των ξένων «προστατών» μας.

Share
Παραπολιτικά
  1. Δείπνος «γαλάζιων νέων λοχαγών»;
  2. Οι μπίρες στη Μαβίλη και ο «Οβελίξ» Γρηγόρης…

  3. Ζήλεψε ΓΑΠ ο Βενιζέλος

  4. Βαγγέλη, είσαι στην Ιπποκράτους;

  5. ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ… ΦΙΛΩΝ!

  6. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ «Ε» ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΠΕΠΟΝΗ!