Ανοικτή επιστολή στην καγκελάριο

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012   

Είμαστε περήφανος, ελεύθερος και φιλόξενος λαός. Δεν μπορούμε, όμως, να σας καλωσορίσουμε. Γιατί δεινοπαθούμε από τις ανελέητες και αδιέξοδες συνταγές σας.
 

Ούτε και να αρνηθούμε την επίσκεψή σας. Γιατί μπορείτε ακόμα να αλλάξετε πορεία και να βρεθούμε στον ίδιο δρόμο για την Ευρώπη των λαών. Την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ανάπτυξης.

Έχετε ακόμα τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα στο πρότυπο μεγάλων ηγετών της πατρίδας σας, όπως ο Κολ και ο Σμιθ, που πάλεψαν για το ευρωπαϊκό όραμα και άλλων που, για να επιβάλουν τη γερμανική επικυριαρχία, έσπειραν τον θάνατο σ’ ολόκληρη την ήπειρο και οδήγησαν τη χώρα σας στην έσχατη καταστροφή.

Μπορείτε, έστω και αργά, να δείτε και να πείτε την αλήθεια. Αλλά και να καταλήξετε σε λύσεις δραστικές και ρεαλιστικές. Που δεν θα ταυτίζονται με την πείνα, τη δυστυχία και τον θάνατο. Που δεν θα πάνε στην επαπειλούμενη καταστροφή. Που θα βγάζουν, τελικά, την ευρωπαϊκή οικογένεια από τον φαύλο κύκλο της κρίσης στο ξέφωτο μιας καλύτερης ημέρας.

Οι Έλληνες δεν αρνούμαστε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Δεν αρνηθήκαμε ούτε και τις θυσίες. Δεν μπορούμε, όμως, να αντέξουμε συνταγές που ανακυκλώνουν την ύφεση, παραλύουν την οικονομία, αποσαθρώνουν την κοινωνία και ξεκληρίζουν τη χώρα. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε άλλα παιχνίδια σε βάρος της πατρίδας μας.

Κερδίσατε πολλά από την εκμετάλλευση της κρίσης. Για χάρη των τραπεζών σας καταντήσατε απάτη το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Για τις κομματικές σκοπιμότητές σας επιστρατεύσατε εκβιασμούς και απειλές που δεν ταιριάζουν στο ευρωπαϊκό πνεύμα και δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό στους Έλληνες. Όχι, λοιπόν, άλλα παιχνίδια στην πλάτη ενός λαού που υποφέρει. Όχι στον εκβιασμό. Όχι σε άλλα ολοκαυτώματα.

Οι Έλληνες δεν επαιτούμε. Απαιτούμε σεβασμό. Και σας το λέμε καθαρά: Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκύψει σε άλλες αξιώσεις, συνώνυμες του αδιεξόδου, της αναπόφευκτης κατάρρευσης, της αιχμαλωσίας, της υποταγής. Καμιά κυβέρνηση -και ούτε, προπάντων, η σημερινή- δεν μπορεί να σηκώσει λευκή σημαία.

Αναλαμβάνουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά αξιώνουμε το ίδιο. Διεκδικούμε δραστικές αποφάσεις, απτά αποτελέσματα, οριστικές λύσεις. Αρκετά έγιναν έως τώρα. Δεν αντέχουμε άλλα. Δεν εμπιστευόμαστε σχέδια που αποτυγχάνουν. Δεν εκχωρούμε την κυριαρχία και τη Δημοκρατία μας. Δεν παραδίδουμε γη και ύδωρ σε κανέναν.

 

Share