Παράλυτη Πολιτεία και ερασιτέχνες

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012   

Η Πολιτεία πρέπει να δείχνει τη σοβαρότητά της με κάθε ευκαιρία. Κυρίως όταν η σοβαρότητα είναι αναγκαία σε στιγμές κρίσης.
 

Τα επεισόδια στο Πεντάγωνο, τελικώς, είχαν θύμα έναν φουκαρά υπαξιωματικό της Αστυνομίας. Κανέναν άλλον! Ασφαλώς και η ευθύνη μπορεί να αφορά στον υπεύθυνο στον οποίον έχει ανατεθεί ένα συγκεκριμένο έργο – αλλά ο οποίος είχε αφεθεί μόνος του! Όμως, η ευθύνη διαχέεται, πρώτον, έως τον ίδιο τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος όφειλε να γνωρίζει τι επρόκειτο να κάνουν οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά, που, άλλωστε, δεν είχαν κρύψει τις προθέσεις τους. Δεύτερον, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και κυρίως στον υφυπουργό, που ήταν στο Πεντάγωνο και «εποιείτο την νήσσαν», την ώρα που ξευτιλιζόταν η χώρα. Για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ με την ντουντούκα τι να πούμε; Που συνεριζόταν την αγανάκτηση των εργαζομένων και, άρα, και το δικαίωμά τους στην εισβολή, αντί απλώς να τους προειδοποιήσει ότι, αν δεν φύγουν, οι δυνάμεις που υπάρχουν στο Πεντάγωνο θα τους λιανίσουν. Φαντάζεται, άραγε, κανείς να συνέβαινε αυτό, λ.χ., στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, πόσα θύματα θα μετριούνταν τώρα;

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι ουσιαστικώς είμαστε μια γελοία χώρα, όπου οι υπάρχοντες Νόμοι δεν εφαρμόζονται, καμία πρόβλεψη για τίποτε δεν υπάρχει και, κυρίως, ουδέποτε έχει εκδηλωθεί κάποια ευαισθησία από τους πολιτικούς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Απλώς η ανώτερη Αρχή βρίσκει κάποια εξιλαστήρια θύματα για να σώσει το δικό της τομάρι! Έτσι την πληρώνει ο αστυνομικός, για να μην την πληρώσει ο προϊστάμενός του και για να μην την πληρώσει ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, τον οποίο ήδη θα έπρεπε να είχαν πετάξει με τις κλωτσιές από τη θέση του, διότι, καίτοι βρισκόταν μέσα στο κτίριο την ώρα της εισβολής, αντί να δίνει οδηγίες τι πρέπει να γίνει, κρυβόταν.

Βεβαίως, τι να πούμε και για τον γνωστό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και εξίσου γνωστό μαϊντανό τηλεοπτικών συζητήσεων, ο οποίος κατήγγειλε την αστυνομική… βία (!), επειδή οι δυνάμεις που έφτασαν με καθυστέρηση απώθησαν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν έλθει εφοδιασμένοι με ρόπαλα! Βεβαίως, του είναι αδιανόητο να καταλάβει ότι η Ελλάδα που ο ίδιος έζησε και από την οποία εξακολουθεί να αντλεί το θράσος του, η Ελλάδα με όλον αυτόν τον εσμό των συνδικαλιστικών σαλτιμπάγκων και τις στρατιές των κρατικοδίαιτων που πίστεψαν τον Ανδρέα ότι αυτοί ουσιστικώς κυβερνούσαν, ότι αυτή η Ελλάδα πνέει τα λοίσθια – ευτυχώς για όλους εμάς τους υπολοίπους!

Έστω και την τελευταία ώρα, πρέπει οι κυρώσεις να μην αφορούν έναν υπαστυνόμο. Να υπάρξουν παραιτήσεις των μεγαλοσχημόνων. Διότι, ακόμη και αν προβάλουν το άλλοθι της μη άμεσης εμπλοκής τους, εν τούτοις στις θέσεις τους είναι για να σχεδιάζουν, να προβλέπουν και να έχουν τη δέουσα ετοιμότητα για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επιτέλους, στο έσχατο σημείο που έχουμε φτάσει, η χώρα δεν αντέχει άλλους ερασιτέχνες…

Share