Τουρκικό μαχητικό αναχαίτισε συριακό ελικόπτερο στα σύνορα των δύο χωρών

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012   

Newsroom

 

Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από το Ντιγιάρμπακιρ καταδίωξε και απομάκρυνε ένα συριακό ελικόπτερο που είχε πλησιάσει στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Τούρκος αξιωματούχος.

 

   “Το μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε (…) αφού ο συριακός στρατός έστειλε ένα ελικόπτερο να βομβαρδίσει τη (συριακή) κοινότητα Αζμαρίν, η οποία έχει πέσει στα χέρια των Σύρων ανταρτών”, εξήγησε ο αξιωματούχος που δε κατανομάζεται.

   Τους τελευταίους μήνες η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει πολλές τέτοιες επιχειρήσεις εναντίον ελικοπτέρων του συριακού στρατού εάν πλησιάζουν υπερβολικά στα σύνορά της χώρας.

   Αυτό το τελευταίο επεισόδιο συμβαίνει σε μια περίοδο που η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών έχει κορυφωθεί, μετά και την αναχαίτιση ενός πολιτικού αεροσκάφος που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μόσχα-Δαμασκός. Το αεροπλάνο αυτό υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στην Άγκυρα και μετά τον έλεγχο που έγινε σ’ αυτό ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι μετέφερε πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό στο συριακό καθεστώς.

Share