Ο Γύρος τους Κόσμου

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012   

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Διεξήχθησαν χθες οι πρόωρες εκλογές στις οποίες, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, προηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών του Μίλο Τζουκάνοβιτς έναντι του Δημοκρατικού Μετώπου, του κύριου συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

ΤΥΝΗΣΙΑ

Την προκήρυξη προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις 23 Ιουνίου του ερχόμενου έτους αποφάσισε ο κυβερνών συνασπισμός του οποίου ηγείται το ισλαμικό κόμμα Ενχάντα.

ΗΠΑ

Ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και ένα καταδρομικό συγκρούστηκαν το Σάββατο στη διάρκεια ασκήσεων στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών στον Ατλαντικό, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

Ν. ΑΦΡΙΚΗ

Η νοτιοαφρικανική Αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα για να διαλύσει καθιστική διαμαρτυρία σε αστυνομικό τμήμα σήμερα κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ και συνέλαβε πάνω από 70 εργάτες από κοντινό ορυχείο του ομίλου GoldFields.

ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ

Ο πρόεδρος της Μαυριτανίας, Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ, θα μεταφερθεί στο εξωτερικό για περαιτέρω νοσηλεία μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα, όταν στρατιωτική περίπολος άνοιξε κατά λάθος πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής του.

 

ΕΛΒΕΤΙΑ

 

Η UBSαναμένεται να προχωρήσει στις περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «TagesAnzeiger».

 

Share