Επιδοτήσεις σε ονόματα νεκρών – 78 περιπτώσεις στον Εισαγγελέα

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012   

Newsroom

 

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, παραπέμφθηκαν 78 υποθέσεις “δικαιούχων” προγράμματος ενίσχυσης καπνοπαραγωγών, που ενώ είχαν αποβιώσει, φέρονταν να υποβάλουν αιτήσεις για την εξασφάλιση της επιδότησης.

 

Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν μετά από διασταύρωση των στοιχείων όσων δικαιούνταν ενισχύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος και του αρχείου με τους αποβιώσαντες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

 

 Από τη διασταύρωση προέκυψε ότι από τις αιτήσεις που έγιναν δεκτές, 70 ενταγμένοι στο πρόγραμμα είχαν αποβιώσει, πριν από τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους στην υπεύθυνη δήλωση η οποία υποβαλλόταν μαζί με την έντυπη αίτηση ενίσχυσης.

 

Διαπιστώθηκε επίσης πως ακόμη οκτώ δικαιούχοι οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, έλαβαν νομίμως την πρώτη δόση και εν συνεχεία απεβίωσαν. Παρ΄όλα αυτά όμως, φέρονται να έχουν υποβάλει με βεβαίωση γνησίου υπογραφής αίτημα καταβολής της δεύτερης δόσης μετά από τον θάνατό τους. Σημειώνεται ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την επιστροφή των ποσών από τους κληρονόμους.

Share