Τσάμπα μάγκες

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012   

Επιχείρηση να πείσει ότι αντιστέκεται στα… προαποφασισμένα άρχισε η κυβέρνηση
 
Για τα μάτια του… κόσμου, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης περνούν στην αντεπίθεση με την Τρόικα, ώστε να φανούν στα πλήθη που αγωνιούν ως σκληροί διαπραγματευτές

 

Τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί, τα περισσότερα και ουσιαστικότερα έχουν ψηφιστεί στις αρχές του έτους, είτε στο Μνημόνιο 2 είτε σε εφαρμοστικούς νόμους, και, επίσης, το Σχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. είναι ήδη γνωστό.

Οι… ηρωικές προσπάθειες κατά της Τρόικας για τα εργασιακά δεν μπορούν να πείσουν, αφού ο νόμος που ορίζει τον κατώτερο μισθό στα 586 ευρώ και το μεροκάματο στα 26,5 ευρώ είναι ψηφισμένος από τον Μάρτιο.

Χθες, η τρικομματική κυβέρνηση ξεκίνησε επί της ουσίας μια επιχείρηση να πείσει την κοινή γνώμη, που παρακολουθεί αποσβολωμένη τις διαρροές για το νέο σκληρό πακέτο μέτρων, ότι αντιστέκεται στην Τρόικα. Συγχρόνως, προσπαθεί να πείσει και τους βουλευτές ότι τα εξαιρετικά σκληρά μέτρα ΔΕΝ θα περάσουν. Άρα, μπορούν να ψηφίσουν τα υπόλοιπα!

 

Εθνικό μέτωπο

 

Μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με βάση τις δηλώσεις των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, δίνεται η αίσθηση ότι δημιουργείται εθνικό μέτωπο κατά της Τρόικας που εκβιάζει ανοικτά.

Βασική επιδίωξη των κυβερνητικών εταίρων είναι να διαμορφωθεί κλίμα στην ελληνική κοινωνία ότι δεν έχουν παραδοθεί αμαχητί στους Τροϊκανούς, αλλά, αντίθετα, θέτουν «κόκκινες γραμμές» και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα τον… Αρμαγεδδώνα των μέτρων.

Η αγωνία να εμφανιστούν στους πολίτες ως σκληροί διαπραγματευτές έναντι των εκπροσώπων των πιστωτών είναι πλέον εμφανής. Η επικοινωνιακή αντεπίθεση θα είναι συνεχής έως την ψήφιση των μέτρων, αλλά αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη είναι να μη δοθεί η εντύπωση πως όλα είναι προαποφασισμένα.

Γι’ αυτό και δόθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες ένας δραματικός τόνος στις συζητήσεις των υπουργών με την Τρόικα, με συνεχείς διακοπές, επισκέψεις-εξπρές στο Μέγαρο Μαξίμου και διαρροές περί «ηρωϊκής στάσης» της ελληνικής κυβέρνησης.

Το εντυπωσιακό -που δείχνει και τη σκηνοθεσία η οποία υπάρχει- είναι ότι από το ΠΑΣΟΚ διέρρευσαν πως ο κ. Βενιζέλος είπε στον πρωθυπουργό, που συμφώνησε, ότι πρέπει να γίνει πολιτική διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ  «Υποκριτικές αντιδράσεις στη θεατρική παράσταση»

 

Για μία ακόμη πολιτική θεατρική παράσταση κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Δικαιολογώντας τη στάση του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «όλα τα εργασιακά μέτρα είναι ψηφισμένα από τον Φεβρουάριο του 2012 και, επομένως, οι όποιες πρόσκαιρες αντιδράσεις είναι υποκριτικές».

Η ανακοίνωση είναι προφανές ότι φωτογραφίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Πλέον, στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και οι αρχηγοί των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων και όχι μόνον ο Αντώνης Σαμαράς. Στην Κουμουνδούρου δεν περίμεναν την ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Εξάλλου, και μόνο το σχόλιο πως τα «μέτρα είχαν ψηφιστεί από τον Φεβρουάριο του 2012» αποδεικνύει και την πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Share
Παραπολιτικά  1. Επενδύσεις που έρχονται από το κρύο…

  2. Περίεργη επιλεκτική αμνησία του ΙΚΑ…

  3. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

  4. Γιάννης Μιχέλακης

  5. Τηλέφωνα-φαρμάκι

  6. Χρονιά Γρηγόρη Λαμπράκη