Μ. Μαζάουερ: Ανέγγιχτη η πολιτική ελίτ

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012   

Newsroom

 

Αυστηρός με τους Έλληνες πολιτικούς, που φέρουν, όπως είπε, μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κρίση της χώρας, αλλά και αισιόδοξος επειδή, όπως σημείωσε, αυτοί έχουν τη δυνατότητα λύσης στα χέρια τους, εμφανίστηκε ο διαπρεπής ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ, σε διάλεξη του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Προσκεκλημένος της Ελληνικής Εταιρείας Συγγραφέων, η οποία του απένειμε το βραβείο Διδώ Σωτηρίου, ο M. Μαζάουερ ανέφερε: «Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν κατανοούν το πρόβλημα της χώρας και θα πρέπει να αναλάβουν ένα μερίδιο της ευθύνης για την κατάσταση που διέρχεται» και πως «πρόκειται για αποφυγή ανάληψης ευθυνών. Παραμένει η πολιτική ελίτ ανέγγιχτη και έτσι δεν μπορεί να καθοδηγήσει την κατάσταση».

 

Χαρακτήρισε προσβλητικό το «μαζί τα φάγαμε» γιατί, όπως τόνισε, «δεν τα έφαγαν όλοι το ίδιο», και κάλεσε την πολιτική τάξη να δείξει ηρωισμό απέναντι στην πρόκληση της κρίσης και να προβληματισθεί περισσότερο από την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

 

Ο κ. Μαζάουερ απέρριψε τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πρότεινε να συνεχιστεί η προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις, αλλά με διακοπή της λιτότητας.

 

Όσο για την ευρύτερη κατάσταση στην Ευρώπη, ο Μαρκ Μαζάουερ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να ξεπεράσει την κρίση με μεγαλύτερη κατανόηση και αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της.

Share


ΔΙΕΘΝΗ

  1. Το Κίτο κατηγορεί τη Βρετανία για την επιδείνωση της υγείας του Ασάνζ

  2. Προβάδισμα μίας μονάδας για τον Ρόμνεϊ

  3. ΔΝΤ: Έγκριση εκταμίευσης 1,5 δις για τη Πορτογαλία


  4. Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι θα ρίξουν τον Πούτιν μέσω μαζικών κινητοποιήσεων

  5. Σάλος από δήλωση Ρεπουμπλικανού υποψήφιου γερουσιαστή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  1. Κινητοποιήσεις φορέων της Νάουσας μετά τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

  2. Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μπέης

  3. Εκλάπη το βουλευτικό αυτοκίνητο του Χρ.Μαρκογιαννάκη

  4. Μελωδική διαμαρτυρία