Υπογραφές ναι, αλλά ποιοι αγώνες;

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012   

Γ.Ε.Π.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΚΚΕ, ξεπέρασαν τις 20.000 οι υπογραφές στην ηλεκτρονική σελίδα συλλογής υπογραφών km.kke.gr για την κατάργηση των Μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, ενώ «εκατοντάδες είναι τα σωματεία καθώς και οι μαζικοί φορείς του λαού και της νεολαίας που στηρίζουν την πρόταση νόμου του κόμματος και απαιτούν να συζητηθεί στη Βουλή».
 

Το ΚΚΕ μάς ενημερώνει παράλληλα ότι «η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και ρυθμό και αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο, βάρβαρο και εξοντωτικό Μνημόνιο».

Δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη: Με δεδομένο ότι η συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει εδώ και είκοσι ημέρες και το σχετικό κείμενο έχουν υπογράψει μόνο 20.000 πολίτες, προκύπτει ότι στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν συμμετέχουν ούτε τα μέλη του ΚΚΕ. Πόσω μάλλον ο στενός πυρήνας των φίλων του κόμματος. Και η δεύτερη: Απαραίτητη, για το ΚΚΕ, η συλλογή υπογραφών, αλλά -αλήθεια- δεν έχουν αξία και οι ενωτικοί αγώνες, καθώς, σύμφωνα με το ίδιο το κόμμα, «ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο βάρβαρο και εξοντωτικό Μνημόνιο»;

Share