Αρκουδάκι εγκλωβίστηκε στον αυτοκινητόδρομο

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012   

newsroom

Ανάμεσα σε διερχόμενα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκε μικρό αρκουδάκι που παρασύρθηκε και έχασε τη ζωή του ενώ η μητέρα του το καλούσε από την απέναντι πλευρά του δρόμου, ανήμπορη να το βοηθήσει…

Μοιραία ήταν η διάβαση του δρόμου για ένα αρκουδάκι περίπου πέντε μηνών  το βράδυ της Πέμπτης στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Νεστορίου, λίγο έξω από τον οικισμό της Κολοκυνθούς. Σύμφωνα με μαρτυρία οδηγού, το αρκουδάκι έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια να αποφύγει τα διερχόμενα αυτοκίνητα, παρακολουθώντας την μητέρα του από την απέναντι πλευρά του δρόμου. Εγκλωβισμένο όμως από την αυξημένη κίνηση και αποπροσανατολισμένο, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, με πολλαπλά κατάγματα σε όλο του το σώμα.

 Η μητέρα του συνέχισε να το αναζητεί στην περιοχή για αρκετή ώρα μετά συμβάν, προσπαθώντας να προσεγγίσει το σημείο, πιστεύοντας ότι είναι ακόμα ζωντανό.

 Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΟΥΡΟΥ μετά από συντονισμένες ενέργειες απομάκρυνε τη μητέρα από την περιοχή, με την βοήθεια των υπηρεσιών αστυνομίας και πυροσβεστικής, συλλέγοντας, στη συνέχεια, το νεκρό ζώο. 10 αρκούδες έχουν τραυματισθεί θανάσιμα σε τροχαία δυστυχήματα το 2012.

Share