Το μαρτύριο της σταγόνας

Αγώνας δρόμου για να διατηρηθούν οι ισορροπίες και να υπερψηφιστεί το πακέτο μέτρων με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ η κρίση βαθαίνει ενώ η ΔΗΜΑΡ παραπέμπει για την Δευτέρα τις τελικές αποφάσεις της για την στάση που θα κρατήσει. Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, μέχρι στιγμής όμως ουδέν νεότερο από το μέτωπο….

Κι αυτό, ενώ τα μηνύματα από τα ευρωπαϊκά κέντρα  υποδηλώνουν ότι οι ευρωπαίοι εταίροι κρατούν στάση αναμονής.

Το νομοσχέδιο εισάγεται στη Βουλή τη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και όπως όλα δείχνουν θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη. Ο  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ενώ θα έχουν νέα επικοινωνία σήμερα, Παρασκευή. Οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ θα ληφθούν τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και αφού θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποκλείουν το ενδεχόμενο να απόσχουν από την ψηφοφορία.

Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί θύελλα με αποχωρήσεις στελεχών αλλά και προειδοποιήσεις περί «διάλυσης». Δύο βουλευτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα. Όπως μετέδωσε το Mega, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προσωπικές επαφές με ορισμένους εξ αυτών, ανάμεσά τους ο Κώστας Σκανδαλίδης, όπως μετέδωσε το Mega. Ο  Αντώνης Σαμαράς θα συγκαλέσει την ΚΟ της ΝΔ για ενημέρωση την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι.

 

Share