Απεργιακό λουκέτο

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012   

newsroom

Απεργιακό μπλακ άουτ από Δευτέρα στη χώρα εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει για Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Νοεμβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψήφισης στη Βουλή του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων.Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, τον Ηλεκτρικό και το τραμ ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.Xειρόφρενο τραβούν τα ταξί. Την Τρίτη και την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Τα σωματείο οδηγών ταξί προχωρά σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την ίδια μέρα, θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν αν και πώς θα απεργήσουν κατά τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη. Τη Δευτέρα απεργούν και οι δημοσιογράφοι.

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Την ίδια μέρα στάση εργασίας θα κάνουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία καθώς συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις η  Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

 Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ.  Επίσης θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Σάββατο και Κυριακή  3 και 4 Νοεμβρίου θα απόσχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία αποφάσισαν και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας ΟΤΟΕ , ο κλάδος θα συμμετάσχει τόσο στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11 στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως, όσο και στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί αφού οι συνεδριάσεις τους γίνονται μέχρι τις 10 π.μ. Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίες θα γίνουν επίσης σε Θεσσαλονίκη,  Βόλο, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Πάτρα.

Share