«Μήδεια» στην Πολωνία

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012   

newsroom

Κατηγορίες σε μια γυναίκα 41 ετών για τη δολοφονία πέντε παιδιών της σε διάστημα δεκαπέντε ετών, απήγγειλε την Παρασκευή η εισαγγελία στην πόλη Λόμζα της βορειοανατολικής Πολωνίας.

«Γνωρίζουμε ότι η 41χρονη από το 1998 έως και φέτος γέννησε έξι παιδιά, τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια. Ήλθαν όλα στον κόσμο ζωντανά. Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το νήμα της ζωής των πέντε παιδιών της κόπηκε πρόωρα. Διερευνούμε τι μπορεί να έχει συμβεί στο πέμπτο παιδί» δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μαρία Κουντίμπα.

Τα τέσσερα παιδιά βρέθηκαν νεκρά στο εσωτερικό και γύρω από το σπίτι της γυναίκας, η οποία είχε πρόβλημα αλκοολισμού.Στο σπίτι εντοπίστηκαν σώα κατά την έρευνα των διωκτικών αρχών «δύο παιδιά ηλικίας επτά και δέκα ετών», καθώς και ο σύντροφος της γυναίκας.Η επιμέλεια των δύο παιδιών που βρέθηκαν στο περιβάλλον της παιδοκτόνου ανατέθηκε προσωρινά σε μια οικογένεια συγχωριανών της.

Η γυναίκα, για την οποία οι πληροφορίες λένε ότι «απέκρυπτε πως ήταν έγκυος», ανακρίθηκε πολλές ώρες στην εισαγγελία.Είναι μητέρα άλλων δύο παιδιών, ενήλικων πια, που προήλθαν από προηγούμενο γάμο της με έναν άνδρα που έχει πεθάνει.«Η γυναίκα είναι αλκοολική, η οικονομική κατάστασή της δεν ήταν καλή. Λάμβανε κάποιο κοινωνικό επίδομα» είπε μια πηγή του τοπικού δικαστηρίου, μιλώντας στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza.

 

Πηγή ΑΠΕ

Share