Καταιγίδα μετά τη Σάντυ

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 09:09   

newsroom

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις Βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, περίπου το 62% των πρατηρίων βενζίνης διέθεταν καύσιμα μέχρι και την Τετάρτη, έναντι του 66% την Τρίτη.

Η καταιγίδα έφερε ακόμα περισσότερη απόγνωση σε χιλιάδες κατοίκους του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ, οι οποίοι είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται, όταν στις 29 Οκτωβρίου ισχυροί άνεμοι και τεράστιες πλημμύρες προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές. Εξαιτίας του τυφώνα Σάντι, 121 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ΗΠΑ και Καναδά.

Η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος διεκόπη την Τετάρτη σε πάνω από 22.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη. Εξαιτίας της καταιγίδας σταμάτησαν προσωρινά τα δρομολόγιο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο Λονγκ Άιλαντ, ενώ εκκενώθηκαν οι παράκτιες περιοχές του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, οι οποίες είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές όταν ξέσπασε ο τυφώνας Σάντυ.

Σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι ξεπερνούν τα 105 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένεται να χιονίσει στη Νέα Υόρκη μέσα στις επόμενες ώρες. Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, προειδοποίησε τους κατοίκους να μην αγνοήσουν τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει αυτή η νέα καταιγίδα. Χαλάζι έπεσε, επίσης, στο Λογνκ Άιλαντ ενώ κύματα έφτασαν σε ύψος 6 μέτρων στην περιοχή Ναντάκετ της Μασαχουσέτης.  Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων πολλές αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πάνω από 1.700 πτήσεις.

Share