Η Τεχεράνη επιβεβαιώνει αναχαίτιση αμερικανικού αεροσκάφους

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 17:25   

Newsroom

 “Το παράδειγμα αυτό και άλλα που έχουν γίνει στο παρελθόν δείχνουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει την απαραίτητη ετοιμότητα να επιτηρεί όλες τις κινήσεις και να αναλαμβάνει αποφασιστική και έγκαιρη δράση”, πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.

  

 Ένας ανώτατος αξιωματούχος του ιρανικού στρατού είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα την ανακοίνωση του Πενταγώνου σύμφωνα με την οποία δύο ιρανικά Su-25 έβαλαν εναντίον του αμερικανικού MQ-1, χωρίς όμως να το πετύχουν. Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα πυρά ήταν προειδοποιητικά αλλά ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ είπε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι “υποθέτουν ότι στόχος ήταν να το καταστρέψουν”.

   

Το Πεντάγωνο διαβεβαίωσε επίσης ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος δεν μπήκε στον ιρανικό εναέριο χώρο αλλά δέχτηκε επίθεση από τα ιρανικά μαχητικά ενώ βρισκόταν στο διεθνή εναέριο χώρο. Ο Λιτλ προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν “πολλές επιλογές, από τη διπλωματία μέχρι την ανάληψη στρατιωτικές δράσης, για να προστατεύσουν” τα πλοία και τα αεροπλάνα τους που βρίσκονται στην περιοχή του Κόλπου.

Share