Ποιον συμφέρει η τρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας;

 

Βιώνουμε, ως χώρα, ένα επικίνδυνο είδος τρομοκρατίας. Της τυφλής βίας, η οποία δεν επιλέγει στόχους, αλλά στοχεύει σε στόχους – αδιακρίτως. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη βόμβα στο Εμπορικού Κέντρο του Αμαρουσίου, από τον τόπο που επιλέχτηκε, από τον λιγοστό χρόνο της προειδοποίησης, από τη μη αποκάλυψη του χώρου όπου έχει τοποθετηθεί η βόμβα, σε μια μεγάλη έκταση, από την αργία που επελέγη και από το πλήθος κόσμου το οποίο συνήθως συγκεντρώνεται, τις αργίες, σε τέτοια μέρη.

 

Η νέα μορφή τρομοκρατίας δεν έχει καμία σχέση με Ξηρούς και Κουφοντίνες, οι οποίοι, έστω και αν επιδίδονταν σε ειδεχθείς πράξεις, είχαν συγκεκριμένους στόχους, τους περισσότερους από τους οποίους μπορούσαν να τους «επενδύσουν» με ιδεολογικής φύσεως δικαιολογίες. Όσο και αν ήταν απεχθείς οι δολοφονικές τους ενέργειες, διότι θύματα υπήρξαν αθώοι, εντούτοις η φύση της δράσης τους δεν στόχευε ανυποψίαστους πολίτες. Δεν έθεταν σε κίνδυνο την κοινωνία ολόκληρη και αδιακρίτως.

Αν οι παλαιοί τρομοκράτες ήσαν μια φορά δειλοί, οι σύγχρονοι αποδεικνύεται ότι είναι δέκα. Άλλωστε, ένας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ενός μικρού παιδιού δεν εξυπηρετεί κανενός είδους ιδεολογικό σκοπό μέσω της τρομοκρατίας. Είναι απλώς δολοφόνος, που, ενδεχομένως, εκτελεί συμβόλαια.

Το ερώτημα που τίθεται είναι τι επιδιώκουν οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις, αφού σε πρώτη φάση επιχειρούν να τρομοκρατήσουν κυρίως μία κοινωνία, χειμαζόμενη και χωρίς συνοχή πλέον. Να της δείξουν ότι με την υπομονή της συμμετέχει σε όσα υπαγορεύουν οι δανειστές μας; Διότι ειπώθηκε και αυτή η βλακεία.

Μπορεί το ερώτημα αυτό να μην απαντηθεί. Απαντιέται, όμως, ένα άλλο για την προέλευση των δραστών τέτοιων ενεργειών. Είναι εχθροί της Ελλάδας. Εσωτερικοί ή εξωτερικοί, δεν έχει σημασία. Αν, μάλιστα, λάβουμε υπ’ όψιν την εμπειρία της περιόδου Καραμανλή, είναι βέβαιο, όπως ξαναγράψαμε τις προάλλες, ότι, εκτός από την όσμωση πλέον περιθωριακών τύπων που νομίζουν ότι κάνουν πολιτική με στοιχεία από τον βαθύ υπόκοσμο, δεν πρέπει να αποκλείουμε και την ανάμειξη ξένων υπηρεσιών, στο πλαίσιο των πολλών ξένων ενδιαφερόντων που έχουν αναπτυχθεί για τον ελληνικό πλούτο και την εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της χώρας. Άλλωστε, ανάμειξη ξένων υπηρεσιών μπορούμε να εικάσουμε όσον αφορά την παρεμπόδιση της άμεσης απόδοσης των ελληνικών πλεονεκτημάτων, στην κορυφή των οποίων βρίσκεται ο Τουρισμός! Και από την προσοδοφόρα λειτουργία του οποίου εξαρτάται σημαντικό μέρος της ελληνικής ανάκαμψης. Διότι δεν χωρεί αμφιβολία ότι και μόνο το γεγονός της αναμετάδοσης της βομβιστικής ενέργειας αρκεί να φοβίσει τους ξένους περιηγητές, στο συνάλλαγμα των οποίων προσβλέπουμε.

Στην κρίσιμη φάση που είμαστε, σημασία έχει πλέον να μην καταπτοηθεί η ελληνική κοινωνία και να παραμείνει ενωμένος ο πολιτικός κόσμος στην αντιμετώπιση της νέας απειλής. Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια έζησε με άλλα μέσα τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης. Έχει, επομένως, μεγάλη σημασία να σταθεί όρθια απέναντι και στα τυφλά χτυπήματα που εγχώριοι και ξένοι εχθροί της πατρίδας μας έχουν κάθε λόγο να εξαπολύουν.

 Τελευταία νέα

 • Αλ. Παπαρήγα: «Σκίστε τα χαρτιά της επιστράτευσης, της εφορίας και των χαρατσιών»

 • Μεντβέντεφ: Η Ρωσία μπορεί υπό όρους να βοηθήσει την Κύπρο

 • Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κουράκη

 • Tελευταίο αντίο στην Ειρήνη Κουμαριανού

 • Υποσχέσεις για φοροαπαλλαγές «φέρνουν» οι εκλογές

 • Aναστολή κινητοποιήσεων σε τρόλεϊ και ΟΣΕ, συνεχίζουν στα λεωφορεία

 • Επίσχεση παροχής υπηρεσιών των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

 • Αναχωρεί για το Κατάρ ο Α.Σαμαράς

 • Σύσκεψη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

 • Aπεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την Πέμπτη

 • Προκαταβολή σύνταξης στο Δημόσιο

 • Στα «αζήτητα» η σορός του 11χρονου παιδιού των φαναριών

 • Η Ελλάδα Αύριο 28-01-2013

 • Σε σοβαρή κατάσταση 52χρονη από έκρηξη σόμπας υγραερίου

 • Διαφωνία Σόιμπλε-Ντράγκι για την Κύπρο