Πορεία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κοινωνια
- Δημιουργηθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2013
- Γράφτηκε από τον/την newsroom
Συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 9.30 και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Το σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία έλαβε απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, έπειτα από ανακοίνωση της διοίκησης, ότι αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή των τριών πολεμικών πλοίων, θα κλείσουν οριστικά.
Τα προβλήματα πληρωμών στα ναυπηγεία, έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2010 και πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πλέον οξύ πρόβλημα επιβίωσης. Το σωματείο των εργαζομένων έχει οργανώσει καθημερινά συσσίτια, ενώ δεν λείπουν και οι κινήσεις αλληλεγγύης από άλλους φορείς, όπως τα σωματεία των λαϊκών αγορών που την παραμονή των Χριστουγέννων μοίρασαν τρόφιμα στους εργαζόμενους. Η ιδιοκτησία των ναυπηγείων υποστηρίζει, ότι το Δημόσιο της οφείλει 12.700.000 ευρώ, που έπρεπε βάσει της σύμβασης η οποία έχει υπογραφεί, να έχουν καταβληθεί στην εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2012. Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά εξάλλου, οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 17 Απριλίου του 2012, οπότε με απόφαση της Διοίκησης αποφασίστηκε η εκ περιτροπής απασχόληση μία ημέρα την εβδομάδα. Στο διάστημα αυτό έχουν λάβει βοήθημα 1.000 ευρώ με παλαιότερη απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Τα συνδικάτα ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Νεωρίου και τονίζουν ότι τουλάχιστον χίλιες οικογένειες βρίσκονται σε κατάσταση ομηρείας.
Τελευταία νέα
-
Απορρίφθηκε το αίτημα των εργαζομένων στο Μετρό για άμεσο «πάγωμα» της επίταξής τους -
Γ. Άσμουσεν: Η Ελλάδα έχει καλύψει τα δύο τρίτα ενός μαραθωνίου -
Απόφαση για μπλόκα σε όλο το εθνικό δίκτυο -
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Ο Βενιζέλος ξεκόβει κάθε σχέση με τις κοινωνικές δυνάμεις» -
Συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ -
Εισβολή αγνώστων στο σπίτι της Λιάνας Κανέλλη -
Η πρόεδρος Ρουσέφ επιστρέφει εσπευσμένα στη χώρα της -
Τρεις νεκροί και 416 τραυματίες σε επεισόδια στο Πορτ Σάιντ -
Θεσσαλονίκη: Εορτασμός της ημέρας μνήμης του Ολοκαυτώματος -
Αίσθηση προκαλούν οι φράσεις του Μπερλουσκόνι για τον Μουσολίνι -
Βραζιλία: Τραγωδία από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο -
Αιματηρή απόπειρα ληστείας στου Ζωγράφου -
Έρευνα για το φάρμακο Diane-35 που θεωρείται ύποπτο για τέσσερις θανάτους -
Παράνομη η απεργία σε τρόλεϊ και λεωφορεία από το Μονομελές Πρωτοδικείο -
Κάμψη του CDU και άνοδο του SPD δείχνει δημοσκόπηση