Πορεία των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 9.30 και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Το σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία έλαβε απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, έπειτα από ανακοίνωση της διοίκησης, ότι αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή των τριών πολεμικών πλοίων, θα κλείσουν οριστικά.

Τα προβλήματα πληρωμών στα ναυπηγεία, έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2010 και πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πλέον οξύ πρόβλημα επιβίωσης. Το σωματείο των εργαζομένων έχει οργανώσει καθημερινά συσσίτια, ενώ δεν λείπουν και οι κινήσεις αλληλεγγύης από άλλους φορείς, όπως τα σωματεία των λαϊκών αγορών που την παραμονή των Χριστουγέννων μοίρασαν τρόφιμα στους εργαζόμενους. Η ιδιοκτησία των ναυπηγείων υποστηρίζει, ότι το Δημόσιο της οφείλει 12.700.000 ευρώ, που έπρεπε βάσει της σύμβασης η οποία έχει υπογραφεί, να έχουν καταβληθεί στην εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2012. Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά εξάλλου, οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 17 Απριλίου του 2012, οπότε με απόφαση της Διοίκησης αποφασίστηκε η εκ περιτροπής απασχόληση μία ημέρα την εβδομάδα. Στο διάστημα αυτό έχουν λάβει βοήθημα 1.000 ευρώ με παλαιότερη απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Τα συνδικάτα ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα των ναυπηγείων Ελευσίνας, Σκαραμαγκά και Νεωρίου και τονίζουν ότι τουλάχιστον χίλιες οικογένειες βρίσκονται σε κατάσταση ομηρείας.

 





Τελευταία νέα