Να πάρουν θέση, καλεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ο ΣΥΡΙΖΑ

Να πάρουν θέση άμεσα σχετικά με την καταγγελία ότι η ΝΔ χάλκευσε το βίντεο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με επιστολή του προς τον πρόεδρό του, Ι. Λασκαρίδη.

Σε tweet του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Αν επιβεβαιωθεί το μοντάζ στις δηλώσεις Διαμαντόπουλου, τότε μιλάμε για αθλιότητα που ντροπιάζει την κυβέρνηση. Απόλυτη η καταδίκη!!!».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει στην επιστολή του: «Καλούμε το ΕΣΡ να ερευνήσει τη μετάδοση από ηλεκτρονικά ΜΜΕ του χαλκευμένου ηχητικού video, με δήθεν δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, κατά προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας».

Απευθυνόμενο προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι έχει προκύψει τεράστιο πολιτικό ζήτημα «μετά την αποκάλυψη της χωρίς προηγούμενο προβοκάτσιας που επιχειρήθηκε από τη ΝΔ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μέσω της χάλκευσης των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Βαγγ. Διαμαντόπουλου» και θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα προς τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης:

«Είναι σύμφωνα με τις παρακρατικού τύπου πρακτικές του κυβερνητικού εκπροσώπου και της ΝΔ; Υιοθετούν τη στρατηγική της έντασης και του διχασμού, που αποσκοπεί στην στοχοποίηση της αριστεράς, τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και υπονομεύει την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας;» ερωτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.