Πρόταση των εργαζομένων στο Μετρό για αναστολή της απεργίας

Nα ισχύσει η υπάρχουσα ΣΣΕ μέχρι τη λήξη της μετενέργειας και να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για την υπογραφή νέας ΣΣΕ ζητούν από την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στο μετρό, προκειμένου να αναστείλουν «προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους».

Ειδικότερα, με έκτακτη ανακοίνωσή τους, τα σωματεία (ΣΕΛΜΑ , ΣΗΑΜ, Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και Σωματείο Εργαζομένων Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών) προτείνουν να  ισχύσει η υπάρχουσα συλλογική σύμβασή τους, η οποία ούτως ή άλλως λήγει τον Απρίλιο και μέχρι τότε να υπάρξει διάλογος του υπουργείου Μεταφορών με τους εργαζόμενους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

«Κατανοώντας το επιβατικό κοινό και τις δυσκολίες μετακίνησής του, είμαστε διατεθειμένοι εφόσον η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα παραπάνω να αναστείλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας» αναφέρουν.

Σήμερα εκπνέει το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι στο μετρό, που απεργούν για όγδοη ημέρα, είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια περιμένοντας την εκτέλεση του τελεσίγραφου της κυβέρνησης, «να σεβαστούν τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ειδάλλως θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων του Μετρό) Σπύρος Ρεβύθης  δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές. Ο αγώνας μας δεν υποκινείται από κανέναν και μόνο σκοπό έχει την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του κάθε  εργαζόμενου ανεξαρτήτως που εργάζεται. Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση των ΣΣΕ. Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση από εκπροσώπους 150 και πάνω σωματείων, τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα».

Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη ή επέμβαση αστυνομική ή απολύσεις, οι εργαζόμενοι απαντούν: «θα ακινητοποιηθούν τα πάντα και παντού».

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Σταθόπουλος με σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» δήλωσε: «Δεν υπάρχουν φημολογίες για επέμβαση, για ΜΑΤ, ούτε απειλές. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι έχουμε μια απεργία για όγδοη μέρα κι έχουμε καλέσει τους απεργούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την απεργία στο μετρό, «χειρόφρενο» τραβάνε από τις 12:00 έως τις 16:00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Κανονικά λειτουργούν τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.Τελευταία νέα