'Εξοδο από την ΕΕ θέλουν οι Βρετανοί

3020 2013 01 25 04 07 41Οι Βρετανοί θα επέλεγαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ εάν το δημοψήφισμα που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, γινόταν σήμερα, σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης που δημοσιεύεται την Παρασκευή από την εφημερίδα The Times.

Σε αυτή την πρώτη έρευνα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Βρετανίας, την Τετάρτη, ότι το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του 2017, το 40% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου και το 37% θα δήλωναν πρόθυμοι να μείνουν. Το 23% των ερωτηθέντων δήλωσαν αναποφάσιστοι,.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Populus για λογαριασμό της εφημερίδας The Times εκτιμά ότι το 53% των Βρετανών είναι υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, έναντι 47% που θέλουν να παραμείνουν στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει την Πέμπτη στο Νταβός τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες που συγκεντρώθηκαν, όπως κάθε χρόνο σε αυτό το ελβετικό θέρετρο

«Δεν έχω γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη, το αντίθετο μάλιστα. Αυτός είναι ο τρόπος για να επιτευχθεί μια πιο ανταγωνιστική, πιο ανοικτή και ευέλικτη, Ευρώπη και να εξασφαλίσει τη θέση του το Ηνωμένο Βασίλειο », δήλωσε ο κ. Κάμερον.

Τελευταία νέα