«Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς η επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια.

«Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθης καταδικάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να επέμβει η αστυνομία στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

«Όλες αυτές τις ημέρες δεχθήκαμε μια δόλια επίθεση από την κυβέρνηση με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν είχαν καμία λογική. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και διεκδικούν τις ΣΣΕ» προσέθεσε, επισημαίνοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «με τη σημερινή ενέργεια ξεσκεπάζεται το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Με την επέμβαση των ΜΑΤ στα Σεπόλια σε συνδυασμό με την ολονύκτια επίδοση των φύλλων επίταξης, που μας θυμίζει το σύστημα «Πόρτα- Πόρτα των ΕΛΤΑ», η κυβέρνηση συναγωνίζεται σε “δημοκρατικότητα” ακόμη και τη χούντα των συνταγματαρχών και μάλλον προηγείται».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί ως εργαλεία τον φόβο, τους εκβιασμούς, τις επεμβάσεις, τις απειλές, τη διαπόμπευση και την προβοκάτσια για να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις προς τους τοκογλύφους δανειστές. Στην επικίνδυνη αυτή τακτική της θα βρει απέναντι της, όχι μόνο τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας».

Σε ότι αφορά τα φύλλα της επίταξης, η επίδοση ξεκίνησε από τις τέσσερις τα ξημερώματα, ωστόσο δεν έχει δοθεί ικανοποιητικός αριθμός για να μπορέσει να λειτουργήσουν τις επόμενες ώρες τα μέσα μεταφοράς.

Όλα τα συνδικάτα δηλώνουν πάντως πως είναι σε συνεννόηση μεταξύ τους ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση.

Τελευταία νέα