Αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς

3033 metr2Ξεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια των συρμών του μετρό, ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και τραμ, σύμφωνα με τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. Τα δρομολόγια σε πρώτη φάση θα διεξάγονται με μικρότερη συχνότητα από τη συνήθη, θα εξομαλυνθούν ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα συνεχίζεται και η προσέλευση των εργαζομένων στις θέσεις τους. Τα όποια τεχνικά προβλήματα υπήρξαν, λόγω της ακινησίας των συρμών, αντιμετώπισαν και επέλυσαν η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομαλή και ασφαλής λειτουργία και των τριών μέσων. Σε ό,τι αφορά τη γραμμή 3 του μετρό (Αιγάλεω Δ. Πλακεντίας Αεροδρόμιο) οι συρμοί φθάνουν έως τον σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας του προαστιακού.

Η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους εργαζόμενους που απεργούσαν βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο αμαξοστάσιο του Μετρό εισέρχονται μόνον όσοι εργαζόμενοι έχουν φύλλο πορείας. Λίγο μετά τις 3 αποχώρησαν τα ΜΑΤ από την περιοχή του αμαξοστασίου των Σεπολίων. Στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται ότι ξεκίνησε η λειτουργία των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, καθώς η διοίκηση και οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν και επίλυσαν τα όποια τεχνικά προβλήματα υπήρξαν, ώστε να καταστεί δυνατή η ομαλή και ασφαλής λειτουργία και των τριών μέσων.

Πάντως, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς-Αθήνα-Αεροδρόμιο-Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά-Αθήνα-Χαλκίδα). Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

 Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η Κυβέρνηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφήσει τη χώρα να εκτροχιαστεί και έτσι να πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Για αυτόν το λόγο δεν έχει καμία δυνατότητα παρά να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εξαιρέσεις. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ έβαλαν και πάλι μπροστά τα μέσα σταθερής τροχιάς και ακόμα πιο ικανοποιημένοι από εμάς είναι σίγουρα οι επιβάτες. Ο δρόμος έχει δυσκολίες, αλλά μόνο αν μείνουμε σε αυτήν την πορεία όλοι, Κυβέρνηση και πολίτες μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Τελευταία νέα