Προσγειωμένα όλα τα Dreamliner

Στην ακύρωση 379 προγραμματισμένων πτήσεων για το μήνα Φεβρουάριο προέβη η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία All Nipon Airways (ANA), μετά την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε πρόσφατα ένα από τα αεροσκάφη της τύπου Μπόινγκ Dreamliner. Όλα τα Dreamliner έχουν παραμείνει προσγειωμένα από τις 17 Ιανουαρίου εξαιτίας ανεξήγητων προβλημάτων που εντοπίστηκαν στις μπαταρίες των αεροσκαφών.

Η ANA, η οποία έχει στο στόλο της 17 από τα 50 Dreamliners τα οποία η Μπόινγκ έχει διαθέσει σε αεροπορικές εταιρείες μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε ότι οι ακυρώσεις των πτήσεων έχουν επηρεάσει περισσότερους από 82.620 επιβάτες. Η εταιρεία κοινοποίησε μέσω της ιστοσελίδας της ότι περίπου 3,7 εκατομμύρια επιβάτες κάθε μήνα επιλέγουν τις πτήσεις της για δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ασφαλείας ερευνούν τα αίτια του προβλήματος, αν και όπως έχουν δηλώσει δεν βρίσκονται ακόμα κοντά στο να έχουν μια πλήρη εικόνα της κατάστασης, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες μιας μακράς αναστολής του προηγμένου τεχνολογικά αεροσκάφους.

Τελευταία νέα