Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι «4» της Κοζάνης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κοζάνης οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.
Οι τρεις από τους τέσσερις,  ο Νίκος Ρωμανός, ο Αντρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και ο Γιάννης Μιχαηλίδης δηλώνουν με κείμενό τους, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, ότι δεν πρόκειται να απολογηθούν, ούτε να συνεργαστούν με τη δικαιοσύνη.

Η μεταγωγή τους έγινε χθες, Τρίτη υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Εξω από τα δικαστήρια Κοζάνης συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα του  αντιεξουσιαστικού χώρου, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συρροή και αρπαγή.  Δύο εκ των κατηγορουμένων καταζητούνταν για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ αποτυπώματα και των άλλων δύο βρέθηκαν σε διαμερίσματα που διατηρούσε ως κρησφύγετα η τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν συνεργαζόμαστε, δεν απολογούμαστε, ζήτω η αναρχία, διαμηνύουν σε ανακοίνωσή τους οι τρεις από τους συλληφθέντες.  Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης των τριών, όπως αναρτήθηκε στο Indymedia:

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.

Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι Αναρχικοί

Νικος Ρωμανος

Ανδρεας-Δημητρης Μπουρζουκος

Γιάννης Μιχαηλίδης

ΥΓ. Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο και των τεσσάρων σχετικά με την υπόθεσή μας.»

Τελευταία νέα