Στο τραπέζι η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων καταρτίζει η κυβέρνηση. Το θέμα θα συζητήσουν στη σημερινή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον Α. Μανιτάκη το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων, των αλλαγών στα οργανογράμματα των δημοσίων οργανισμών και την αξιολόγηση του προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαθεσιμότητα θα εφαρμοστεί σε τομείς όπως ο χώρος της Παιδείας που αριθμεί περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που ξεπερνά τους 100.000 εργαζόμενους και η τοπική αυτοδιοίκηση με 80.000 υπαλλήλους.

Από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις δημοτικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 25.000 που θα προκύψουν το 2013.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου θα παρουσιαστούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων.

Η αξιολόγηση των δομών δημόσιων φορέων θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, οπότε αναμένεται να καταγράψουν περικοπές 40%.