Διακόπηκε η λειτουργία πυρηνικού σταθμού στις ΗΠΑ

Ένας πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Μασαχουσέτη, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας «Nemo», διέκοψε αυτόματα το Σάββατο τη λειτουργία του λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας. Από τη διακοπή λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού πάνω από 300.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 
Ο επικεφαλής του πυρηνικού σταθμού διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων. Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, όπου το Σάββατο έπεσαν πάνω από 40 εκατοστά χιονιού, έχουν κλείσει οι δρόμοι. 
 
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί σε ΗΠΑ και Καναδά, διακοπές ρεύματος στις πληττόμενες πολιτείες και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι.
 
Εκτός από τη Μασαχουσέτη, τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν το Ρόουντ Άιλαντ, η Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ, ενώ μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τις επόμενες ώρες πυκνό χιόνι θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Βοστόνης. Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στο Μέιν.