Έφοδος χρυσαυγιτών στο νοσοκομείο της Τρίπολης

Μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης  για να ελέγξουν αν υπήρχαν αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες. Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου η διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη Ελένη Σιουρούνη, ενήμερη για την έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής, έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους.

Την επόμενη ημέρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου. Σε αυτήν αναφέρει: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι, όπως φαίνεται από τα πρόσφατα γεγονότα, η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο. Η κοινή συνέντευξη τύπου της κ. Σιουρούνη με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος εγείρει ερωτηματικά, όχι βεβαίως για το γεγονός καθ’ αυτό (της κοινής συνέντευξης), όσο για το αντικείμενο της ‘συνεργασίας’ των δύο πλευρών.  Είναι αυτονόητο ότι το θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, ιδία δε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Με τρόπο όμως θεσμικό και νομικά αποδεκτό. Παρακολουθώντας την εν λόγω συνέντευξη, αυτό που αντιλαμβάνεται ο μέσος και ψύχραιμος πολίτης, είναι μια ομολογία αποτυχίας της παρούσας διοίκησης του Νοσοκομείου. Η οποία ψάχνει εξωθεσμικούς «βοηθούς» εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο δημόσιος λόγος, εκφερόμενος από τους δημόσιους αξιωματούχους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.»

Η έφοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο έγινε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου. Η ομάδα των 30-35 ατόμων εισέβαλε με σκοπό να εντοπίσει και να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών. Η κίνηση αυτή, όπως δήλωσαν, έγινε ύστερα από καταγγελίες μελών του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων.
 
Κατά την έφοδό τους, καθώς ζητούσαν να μάθουν την εθνικότητα όσων ήταν στους θαλάμους, ζητούσαν αποδεικτικά χαρτιά από αλλοδαπούς. Τελικά έδιωξαν διά της βίας τέσσερα άτομα που δεν είχαν ή δεν έδειξαν τα χαρτιά τους.
 
Την άμεση καθαίρεση της διοικητού του νοσοκομείου Τρίπολης Ελένης Σιουρούνη αποφάσισε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.