Π. Καμμένος: Ανεπιθύμητοι οι Φούχτελ και Ράιχενμπαχ

Επίθεση στην κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στο περιθώριο του προσυνεδρίου της Θεσσαλονίκης για τα εθνικά θέματα.

 

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον ελληνικό λαό να διώξει τη σημερινή κυβέρνηση και τους επίτροπους από τα υπουργεία κηρύσσοντας “ανεπιθύμητους” τους κ.κ. Ράιχενμπαχ και Φούχτελ και σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία απάντησε: “Εδώ πέρα ακούγονται περίεργα πράγματα, ότι θέλουν στην κυβέρνηση να αναβάλλουν και τις δημοτικές εκλογές. Είναι πιθανό να θέλουν αρκετά χρόνια για να ξεπουλήσουν τα πάντα. Δεν νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θα τους ανεχθεί. Εγώ θεωρώ ότι θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο δυνάμεων, που μπορούν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση μαζί με τους επιτρόπους των υπουργείων. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει ο ελληνικός λαός σύντομα να αποφασίσει ότι οι επίτροποι και όλοι αυτοί, οι οποίοι έχουν έρθει ως επικυρίαρχοι στη χώρα, θα πρέπει να κηρυχθούν από τον ελληνικό λαό ως ανεπιθύμητοι. Ο κ. Φούχτελ, ο κ. Ράιχενμπαχ και όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι, οι οποίοι έρχονται στα υπουργεία της εθνικής επικράτειας, της εθνικά κυρίαρχης χώρας, είναι για μας ανεπιθύμητοι. Και ως ανεπιθύμητους θα πρέπει ο ελληνικός λαός να τους απαγορεύσει πλέον να έρχονται σε αυτόν εδώ τον τόπο, για τον οποίο έχει χυθεί αίμα στο χώμα για να είναι ελεύθερος”.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι προεκλογικά είπε ψέματα και εκβίασε τον ελληνικό λαό. “Οσο ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε το δόγμα ‘στρίβειν δια του Ζαππείου’, κατά το ‘στρίβειν δια του αρραβώνος’. Έχει υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα- λαγούς με πετραχήλια -ενώ ήξερε ότι είναι ψέματα, ενώ ήξερε ότι αυτά τα οποία έλεγε δεν ήταν συμβατά με αυτά τα οποία υπέγραφε. Διότι ο κ. Σαμαράς δεν είπε κάτι προεκλογικά το οποίο δεν μπόρεσε να το υλοποιήσει μετά ως πρωθυπουργός. Έλεγε προεκλογικά ψέματα στον ελληνικό λαό και την ίδια στιγμή, προκειμένου να φορέσει το κοστούμι του πρωθυπουργού και το ψηλό καπέλο, υπέγραφε με προσωπική δεσμευτική υπογραφή, όπως και ο κ. Βενιζέλος, έγγραφο προς τους κατακτητές. Γονυπετής προς την κ. Μέρκελ έλεγε ότι θα είναι πολύ καλό παιδί. Και την ίδια στιγμή έλεγε ψέματα στους συνταξιούχους, τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους εργαζόμενους, έλεγε ψέματα σε όλο τον ελληνικό λαό, μεταξύ αυτών και στους αγρότες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Χαρακτήρισε τους κυβερνώντες “υπαλλήλους” που εκτελούν εντολές των Τραπεζών σε βάρος του ελληνικού λαού και για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο είπε ότι θα έπρεπε να είχε διωχθεί για “εγκλήματα” σε βάρος του λαού.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε ότι είναι “ο καταστροφέας της χώρας” και παρατήρησε πως ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν οι πολίτες “διοικεί” ο κ. Σημίτης. Το 2009, ο λαός ψήφισε πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και ανέλαβε υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο “υπάλληλος” του κ. Σημίτη και τώρα στην κυβέρνηση Σαμαρά υπουργός Οικονομικών είναι ο κ. Στουρνάρας, συνεργάτης του κ. Σημίτη, είπε χαρακτηριστικά. Για τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά παρατήρησε ότι στηρίζει τον κ. Στουρνάρα που “θέλει να αθωώσει τον Γ. Παπανδρέου και δεν υπερασπίζεται την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος”.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να συμπράξει με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΕΚΜ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, απάντησε ότι υπάρχουν σημεία που συμφωνούν και άλλα που διαφωνούν, όπως τα εθνικά θέματα, τα οποία είναι για τους Ανεξάρτητους Ελληνες προϋπόθεση για την όποια συνεργασία.

Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι είναι “νεοναζιστικό κόμμα” και δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούν μαζί της οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ τόνισε πως έχει καταθέσει επτά ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό και δεν τού απάντησε, ίσως γιατί “φοβάται” ή “υποκρύπτει” κάτι.

Με αφορμή δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νόμο για τις απεργίες, σχολίασε: “Θα απαγορεύσει τις απεργίες, θα επαναφέρει το λοκ άουτ, μόνο άρματα δεν έχει βγάλει στους δρόμους”.

Ο κ. Καμμένος πρότεινε να ισχύσει κοινή τιμή- ένα ευρώ ανά λίτρο -για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ώστε και το δημόσιο να εξασφαλίσει χρήματα και οι πολίτες να έχουν θέρμανση.

Στο προσυνέδριο ανακοίνωσε τη συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον Γιώργο Σκαρτάδο και τον Χάρη Παπαγεωργίου, από τον χώρο του αθλητισμού, τον Μιχάλη Καραβέλα από το Αγροτικό Κόμμα και τον δημοσιογράφο Γιώργο Βλάχο.