Συνάντηση Χαρακόπουλου με τους ροδακινοπαραγωγούς

Με τους ροδακινοπαραγωγούς από το μπλόκο της Κουλούρας συναντάται σήμερα, Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανέφερε ότι αρχίζουν από την Τρίτη οι πληρωμές ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 5 χιλιάδες ροδακινοπαραγωγούς. Τις τελευταίες ημέρες ο Μ. Χαρακόπουλος έχει καλέσει τους αγρότες να επιστρέψουν στην παραγωγή, επισημαίνοντας πως, μολονότι «έχουν τα δίκια τους», οφείλουν να καταλάβουν τα δημοσιονομικά όρια του κράτους. Παράλληλα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ελαφρύνσεων στη σχεδιαζόμενη φορολόγηση αγροτεμαχίων για επαγγελματίες αγρότες, ιδιαίτερα αυτούς που δεν κατέχουν μεγάλες εκτάσεις γης.
Οι αγρότες έχουν αποφασίσει τον καθημερινό αποκλεισμό των εθνικών οδών για μια ώρα .

Πάντως δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν η συνάντηση που επιδίωκαν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους. Όπως δήλωσε στο Βήμα ο αγροτοσυνδικαλιστής του θεσσαλικού κάμπου Βαγγέλης Μπούτας, «ενημερωθήκαμε από το γραφείο του πρωθυπουργού ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να μας δεχθεί διότι τα οικονομικά ζητήματα εξαντλήθηκαν. Όσο για τα θεσμικά, μας παρέπεμψαν στα αρμόδια υπουργεία».