Αναβολή της δίκης των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Αναβολή για τις 12 Ιουνίου πήρε τελικά η δίκη των 35 συνδικαλιστών, οι οποίοι στις 4 Φεβρουαρίου συνελήφθησαν στο υπουργείο Εργασίας. Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης μέλη του ΠΑΜΕ για να συμπαρασταθούν στους 35 συνδικαλιστές, ενώ στάση εργασίας έκανε η ΑΔΕΔΥ από τις 8 ώς τις 11 το πρωί.

Παρούσα στη συγκέντρωση ήταν και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία δήλωσε: «Αν οι εργαζόμενοι θέλουν να νικήσουν τη φτώχεια και την ανεργία πρέπει να υψώσουν τείχος και να γκρεμίσουν την τρομοκρατία του κράτους». Με αφορμή τη δίκη, σημείωσε ότι αρχικά κατηγόρησαν τους «35» για καταστροφές και τώρα διώκονται για πλημμέλημα. Η κα. Παπαρήγα έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού από την κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε «βόμβα» τα σενάρια περί αλλαγής του νόμου για τις απεργίες.

Οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αρχικά κατηγορήθηκαν για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές τελικά ο εισαγγελέας όμως άσκησε δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας και διέταξε έρευνα για το ποιος διέπραξε τη φθορά ξένης περιουσίας.