ΕΔΕ για τον τραυματισμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Γ. Μέργου

Νέα μετωπική κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν  έξω από το γραφείο του γγ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, όταν άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε βουλευτές και μέλη της νεολαίας του κόμματος που είχαν  συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις του κ Μέργου περί κατώτατου μισθού. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν οι βουλευτές Κώστας Μπάρκας και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Το θέμα του ξυλοδαρμού των δύο βουλευτών έθεσε στη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο, και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Με αφορμή τα επεισόδια, ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διπροσωπία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων», που «νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής».
«Η εισβολή σε πανεπιστημιακά γραφεία, η διάρρηξη, η κατάληψη και οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται απολύτως στη στρατηγική της έντασης, την οποία υποτίθεται ότι καταγγέλλει ο κ. Τσίπρας. Η διπροσωπία σε όλο της το μεγαλείο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να διαλύσουν εντελώς απρόκλητα μια ειρηνική διαμαρτυρία, να ξυλοφορτώσουν και να  τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Νομίζει ότι με τη συκοφάντηση και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, οι νέοι μαγικά θα ‘ξεχάσουν’ την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό.  Νομίζει ότι με τις επιστρατεύσεις, τα σχέδια για την απαγόρευση των απεργιών, την αστυνομική καταστολή, ο λαός θα τρομοκρατηθεί.  Κάνει λάθος».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε «μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ής Φεβρουαρίου, ώστε να δοθεί «μια αποφασιστική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στα μνημονιακά σχέδια».
«Η ενδυνάμωση των αγώνων και της αντίστασης, η ανάπτυξη πολύμορφων κινητοποιήσεων και δράσεων, η ενωτική συμπόρευση των νέων, των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων είναι ο μόνος δρόμος» καταλήγει η ανακοίνωση, ενώ σε υστερόγραφό της επισημαίνεται:
«Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Δένδιας διάλεξε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να δείξει τον μόνιμο έρωτά του με την καταστολή, επιτιθέμενος στους βουλευτές και στους νέους του  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ».
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Β.Διαμαντόπουλος και Κ.Μπάρκας που βρέθηκαν έξω από το γραφείο του κ. Μέργου, κατέθεσαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα για τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι.

Τελευταία νέα