Εν γνώσει της πουλούσε κρέας αλόγου για βοδινό γαλλική εταιρεία

Eν γνώσει της πουλούσε η  γαλλική εταιρεία επεξεργασίας κρέατος Spanghero κρέας αλόγου με τη σήμανση «βοδινό», ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ολάντ, ανακαλώντας την άδεια λειτουργίας της εταιρείας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα. Η εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι και η ίδια εξαπατήθηκε. Το σκάνδαλο με τη ψευδή σήμανση του κρέατος αλόγου ως βοδινό έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις πλήττοντας τουλάχιστον 16 χώρες.  Όπως επισήμανε ο γάλλος υπουργός Καταναλωτικών Υποθέσεων, Μπενουά Αμόν, το κρέας έφυγε από τη Ρουμανία με την σαφή σήμανση «κρέας αλόγου» αλλά αργότερα η σήμανση άλλαξε σε «βοδινό». «Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την καλή πίστη της ρουμανικής εταιρείας»

Η γαλλική εταιρεία φαίνεται ότι ήταν η πρώτη που πούλησε το κρέας με αυτή τη σήμανση, εξήγησε  ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου. Μίλησε ακόμη για «ισχυρές υποψίες» εκ μέρους της εταιρείας για την πραγματική φύση του κρέατος που πουλούσε.
Η Spanghero πούλησε το κρέας στην Comigel η οποία παρασκεύασε κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα στο Λουξεμβούργο – μέρος της ευθύνης φαίνεται να βαρύνει και την Comigel, τα προϊόντα της οποίας πωλούνται σε πολλές χώρες.

Τρεις άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται στο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου έχουν συλληφθεί στη Βρετανία,.Οι συλλήψεις έγιναν σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στην Αγγλία και σε ένα σφαγείο στη νοτιοδυτική Ουαλία.Τελευταία νέα