Υπουργικό Συμβούλιο για το ΕΣΠΑ

Η διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τη περίοδο 2014-2020 βρίσκεται στο επίκεντρο της ατζέντας του υπουργικού συμβουλίου που συγκαλείται σήμερα,Παρασκευή. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τα θετικά αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής που η χώρα μας θα λάβει 16.5 δις ευρώ έως το 2020 και ο υπουργός Ανάπτυξης θα παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία για την μέχρι τώρα πορεία του ΕΣΠΑ αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος.


Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης η Ελλάδα κινείται πάνω από το μέσο όρο των απορροφήσεων στην ΕΕ, όμως συμφωνήθηκε με τις διαχειριστικές αρχές να γίνουν σειρά κινήσεων εγκαίρως, από την αρχή της χρονιάς, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την απορρόφηση των πόρων της Ελλάδας.

Την Πέμπτη ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου του υπουργείου Ανάπτυξης στην οποία περιλαμβάνονται κατεπείγουσες ρυθμίσεις την απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.Τελευταία νέα