Παραμένει υπό κράτηση ο Πιστόριους

Ο διάσημος νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για το φόνο της φίλης του, παραμένει σήμερα για τρίτη ημέρα κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα της Πρετόριας, όπου αναμένεται να τον επισκεφθούν η οικογένειά του και οι δικηγόροι του, αναφέρουν συγκλίνουσες πηγές.

 

Αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Μπρούκλιν είπε ότι ο αθλητής “κοιμήθηκε καλά” και ότι “όλα βαίνουν καλώς” σήμερα το πρωί.

Ο Πιστόριους που απορρίπτει κατηγορηματικά την κατηγορία της δολοφονίας, κατέρρευσε χθες όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο, την επομένη του δράματος που στοίχισε τη ζωή στη Ρέβα Στέενκαμπ, τη νοτιοαφρικανή καλλονή της πασαρέλας με την οποία είχε δεσμό από το Νοέμβριο, η οποία επλήγη από τέσσερις σφαίρες από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το όπλο του εγκλήματος ανήκε στον Πιστόριους, το μοναδικό ύποπτο στην υπόθεση.

Ο δρομέας, ήρωας στη χώρα του μέχρι προχθές, θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις για μια ώρα “μεταξύ 15:00 και 16:00”, σύμφωνα με τον αστυνομικό που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Πίτερ βαν Ζιλ, ο ατζέντης του Πιστόριους, είπε ότι η οικογένεια και οι δικηγόροι του Οσκαρ θα τον επισκεφτούν σήμερα, ότι ο αθλητής περιβάλλεται με φροντίδα από τον πατέρα του Χένκε, τη μητέρα του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ και ότι οι δικηγόροι του θα συζητήσουν μαζί του για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή του. “Σε αυτό το στάδιο δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο”, είπε.

Ο Πιστόριους θα παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη στο δικαστήριο, ημέρα για την οποία είχε αναβληθεί η ακροαματική διαδικασία ύστερα από αίτημα των δικηγόρων του που θέλουν να ετοιμάσουν τα επιχειρήματά τους για να πετύχουν ο πελάτης του να αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

Κατά την ακροαματική διαδικασία θα γίνει γνωστό γιατί η εισαγγελία εκτιμά ότι ήταν ένας “φόνος εκ προμελέτης”.

Την Τρίτη επίσης θα γίνει η κηδεία της Ρέβα στο Πορτ Ελίζαμπεθ όπου ζει η οικογένειά της και όπου θα αποτεφρωθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Saturday Star.

 Τελευταία νέα