ΚΚΕ: Συνυπεύθυνοι Σαμαράς-Ολάντ

«Η συνεκμετάλλευση των δημόσιων υποδομών, του φυσικού και ορυκτού πλούτου από το γαλλικό και ελληνικό κεφάλαιο, είναι το αντιστάθμισμα που αξίωσε ο Φ. Ολάντ για τη στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση και την ελληνική πλουτοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα και προσθέτει: «οι συνεταίροι της ελληνικής πλουτοκρατίας και οι φίλοι της κυβέρνησης και των κομμάτων της αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά εχθροί και επικίνδυνοι για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα συμφέροντα λαού. Τα κόμματα που έλεγαν ότι ο Ολάντ φέρνει νέο φιλολαϊκό αέρα στην ΕΕ πρέπει τώρα να απολογηθούν στον λαό για τα ψέματά τους».

Επίσης, το ΚΚΕ κάνει λόγο για «προκλητικότητα» από τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, που «παριστάνουν ότι νοιάζονται για το δράμα των ανέργων και των λαών, τη στιγμή που είναι συνυπεύθυνοι για την πολιτική της ΕΕ που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικά των νέων».

Μιλά, ακόμα, για «μέγιστη υποκρισία τους για την ιμπεριαλιστική πολεμική επιδρομή που έχει εξαπολύσει η Γαλλία στο Μάλι της Αφρικής, για την οποία ο Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης», και σημειώνει ότι «είχαν το θράσος να την εμφανίζουν ως προσπάθεια σταθεροποίησης».