Στις κάλπες για δεύτερη μέρα οι Ιταλοί
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Διεθνη
- Δημιουργηθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2013
- Γράφτηκε από τον/την newsroom
Μειωμένη ήταν η προσέλευση των πολιτών κατά την πρώτη ημέρα των εκλογών στην Ιταλία, εντείνοντας τις αμφιβολίες για το ποιο κόμμα πρόκειται να επικρατήσει, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη και οι αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο μέλλον της χώρας. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στις 22:00 (τοπική ώρα) η προσέλευση των πολιτών ήταν στο 55,2% έναντι του 62,5% που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, το 2008.
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 08:00, ενώ κατά τη δεύτερη ημέρα των εκλογών οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να προσέλθουν στις κάλπες από τις 07:00 μέχρι και τις 15:00. Το χιόνι που έπεσε στη βόρεια Ιταλία φαίνεται πως αποθάρρυνε πολλούς ψηφοφόρους –ιδιαίτερα της μεγαλύτερης ηλικίας- κάτι που οι αναλυτές εικάζουν ότι θα μειώσει την υποστήριξη στα «παραδοσιακά» κόμματα.
Σύμφωνα με το Reuters προβάδισμα φαίνεται ότι έχει ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, αλλά οι αναλυτές εικάζουν ότι δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Επίσης, οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης ίσως γίνουν πιο περίπλοκες μετά από πιθανή επιτυχία του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος δημιούργησε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και κατάφερε να πάρει με το μέρος του εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους. Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, εκτός του Γκρίλο, ψήφισαν την Κυριακή.
Τελευταία νέα
-
Οι Βούλγαροι ακριβοπληρώνουν τον αμερικάνικο ηλεκτρισμό -
Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την έκθεση ΔΝΤ, Κομισιόν ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ -
Eπιστολή της Προανακριτικής στον Στουρνάρα για το ΣΔΟΕ -
Ζητούν ρύθμιση σε 100 δόσεις -
Koινωνική έκρηξη φοβούνται οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες
-
Aναλαμβάνει και επίσημα ο Ν. Αναστασιάδης
-
Ποιοι άραγε συμβουλεύουν τον Σαμαρά; -
Βεβαιότητες
-
Στις 12 Μαΐου οι πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία
-
Μ. Δαμανάκη: Παραμένει ανοικτό το θέμα του κατώτατου μισθού
-
Η Ελλάδα Αύριο 28-02-2013 -
Στην Αθήνα ο υπουργός ‘Αμυνας της Γαλλίας
-
Αλ Τσίπρας: Στρατηγική έντασης ακολουθεί η κυβέρνηση στη Χαλκιδική
-
Γάλα με αφλατοξίνη στην αλβανική αγορά
-
Zητείται ζευγάρι για ταξίδι στον ‘Αρη!