Αυτό μας έλειπε: Να μας ξανακυβερνήσει!

Ωραίοι οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς μη έχοντας αντιληφθεί τι έχει συμβεί στη χώρα και προσποιούμενοι ότι αγνοούν τον βασικό υπαίτιο της σημερινής καταστροφής της κοινωνίας, επευφήμησαν τον… Γιώργο Παπανδρέου καθώς εισερχόταν στην αίθουσα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με συνθήματα του τύπου «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός» και «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό»!

 

Αρχίζοντας από το δεύτερο σύνθημα οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να θέλει να εμφανίζεται ενωμένο, αλλά δυνατό ουδόλως είναι, αφού οι όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μετά βίας τού δίνουν ένα… 5%! Όσον αφορά, δε, το πόσο ενωμένο είναι, θα πρέπει να παρατηρήσει κανείς, με δικαιολογημένη ειρωνική διάθεση, ότι τα σχετικά συνθήματα ακούστηκαν όταν δεν ήταν ο κ. Βενιζέλος στην αίθουσα. Χώρια που πώς μπορεί να θεωρείται ενωμένο ένα κόμμα όταν φωνάζουν σε έναν πρώην του ότι είναι ο επερχόμενος πρωθυπουργός, τη στιγμή που σήμερα έχει άλλον αρχηγό, με φιλοδοξίες μάλιστα να κυβερνήσει;

Σε σχέση με το πρώτο σύνθημα, σύμφωνα με το οποίο τα οργανωμένα μέλη του Κινήματος έχουν επιθυμήσει την πρόσφατη παπανδρεϊκή πρωθυπουργία, εκείνο που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι το εξής: ότι οι συγκεκριμένοι κλακαδόροι εκπροσωπούσαν τμήμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο είτε οικονομικώς ωφελήθηκε από τη διακυβέρνηση Παπανδρέου και έχει κάθε λόγο να θέλει να επανέλθει στην εξουσία ο εν λόγω κύριος είτε προσδοκά σε οικονομικά οφέλη από μία εκ νέου διακυβέρνηση Παπανδρέου. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτός ο πολιτικός πόθος από πολίτες που και αυτοί σήμερα πρέπει να νιώθουν στο πετσί τους τη λιτότητα, η οποία προήλθε από τις άοκνες προσπάθειες του κ. Παπανδρέου να ρίξει την Ελλάδα στο στόμα του λύκου. Δηλαδή στην αγκαλιά του ΔΝΤ.

Είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι ο κομματικός φανατισμός μπορεί τόσο εύκολα να αλλοιώνει την κρίση και τη λογική. Είναι δηλαδή πολύ δύσκολο να αποδεχθεί κανείς ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που έχει λησμονήσει με ποιο μεγαλειώδες ψέμα παραπλάνησε τους πολίτες ο Γιώργος Παπανδρέου για να καταλάβει την εξουσία. Με το αμίμητο «λεφτά υπάρχουν». Ψεύδος που στη συνέχεια το ομολόγησε στην πράξη ο Παπανδρέου καθώς στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν οι προεκλογικές παρασκηνιακές επαφές τού μετέπειτα πρωθυπουργού στην Αμερική με το ΔΝΤ, προκειμένου να θέσει τη χώρα υπό την οικονομική επιτροπεία του. Όπερ και εγένετο.

Προφανώς οι εναπομείναντες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν τον επιδείξαντα δεινή τουριστική δραστηριότητα πρώην πρωθυπουργό ο οποίος δεν σεβάστηκε ούτε τον μισθό που λαμβάνει από το ελληνικό Κοινοβούλιο, από το οποίο απουσίασε τον περισσότερο χρόνο από της αποκαθήλωσής του μέχρι σήμερα. Του συγχωρούν ακόμη και τις λοιδορίες που υπέστη και από τον ξένο Τύπο αλλά και από ακροατές στις επί πληρωμή ομιλίες του σε κάποιες πανεπιστημιακές εκδηλώσεις, καθώς δεν μπορούσε πειστικά να απαντήσει πώς είναι δυνατόν να δίνει συμβουλές ένας πρώην πρωθυπουργός ο οποίος, αφού διέσυρε πρώτα τη χώρα του συκοφαντώντας την ως διεφθαρμένη, στη συνέχεια την κατέστρεψε…Τελευταία νέα