Αναβλήθηκε η δίκη για το Ρούμπιγκεητ

Η ιατροδικαστική εξέταση η οποία διεξήχθη έπειτα από την σχετική παραγγελία του δικαστηρίου του Μιλάνου από τρεις ιατρούς κατέληξε στην διαπίστωση ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει πράγματι «εύλογο κώλυμα» για λόγους υγείας.

Οι γιατροί επισήμαναν τις αυξομειώσεις της αρτηριακής πίεσης του ηγέτη του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), πέρα από μια επιπεφυκίτιδα που τον ταλαιπωρεί.
Η σημερινή δικάσιμος κατόπιν της εισήγησης των γιατρών αναβλήθηκε κι ορίστηκε νέα, για την 20ή Μαρτίου.
Παρατηρητές επισήμαναν πως όταν η δίκη επαναληφθεί, ο πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο θα έχει ήδη αρχίσει τις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.
 
Εν μεταξύ την άμεση παραπομπή σε δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την κατηγορία της διαφθοράς αποφάσισε το δικαστήριο της Νάπολης. Η υπόθεση αφορά τον χρηματισμό του γερουσιαστή Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο με 3 εκατομμύρια ευρώ στα τέλη του 2007.

Ο ίδιος ο Ντε Γκρεγκόριο, καταθέτοντας στην εισαγγελία της Νάπολης, παραδέχθηκε ότι πριν από έξι χρόνια, χρηματίστηκε από τον Μπερλουσκόνι για να εγκαταλείψει το κεντροαριστερό κόμμα Ιταλία των Αξιών και να στηρίξει την κεντροδεξιά συμμαχία του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) στην γερουσία, προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι.