Αναταραχή από τα τρία «όχι» της ΝΔ στην άρση ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη

Αναταραχή στους κόλπους της ΝΔ προκάλεσε το «όχι» βουλευτών του κόμματος κατά την ψηφοφορία για άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Οι τρεις ψήφοι «κατά» της άρσης της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη, που καταγράφηκαν στην πρωινή ψηφοφορία, ήταν του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Εμμ.Κεφαλογιάννη, του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Ι.Ιωαννίδη καθώς και του βουλευτή Βοιωτίας του κόμματος Ι.Καράμπελα.

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι επέλεξε την αρνητική ψήφο ώστε να δώσει στον κ. Κασιδιάρη «την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη μέσα στη Βουλή κάτι που δεν έκανε εδώ και μήνες», ενώ προσέθεσε ότι «αν η ψήφος του παρεξηγείται ως άφεση αμαρτιών, τότε ασφαλώς και δεν είναι».
Ερωτηθείς αν ήταν συνειδητή η στάση του απάντησε ότι«συνειδητή είναι η πράξη καταδίκης, συνειδητή δεν είναι η πράξη της ψήφου».  Έσπευσε επίσης να δηλώσει ότι «η ΝΔ καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, από τα άκρα δεξιά και από τα άκρα αριστερά». 

Έκανα λάθος. Ήθελα να περάσω με τη στάση μου άλλο μήνυμα. Ό,τι δηλαδή, δεν αρκεί μια καταδίκη στο ακροατήριο, αλλά χρειάζεται και συνολικά η καταδίκη της κοινωνίας», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας για την ψήφο του κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής που έσπευσε πριν λίγο στη Βουλή είπε στους δημοσιογράφους ότι «όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις μου και η στάση μου είναι στάση καταδίκης των φαινομένων της βίας». Είπε ακόμη ότι «αν ψήφιζε τώρα, θα ψήφιζε διαφορετικά» και πρόσθεσε ότι παίρνει επάνω του το κομματικό φάουλ.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν στον κ. Καράμπελα ζητήθηκε από τη ΝΔ ανασκευάσει, ο βουλευτής απάντησε: «Όχι ήρθα εδώ να σας εξηγήσω γιατί έγινε μπέρδεμα».