Νέο Πολιτικό Συμβούλιο στο ΠΑΣΟΚ

4150 pasok33Με την ανάδειξη των 13 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες ανασυγκρότησης των οργάνων του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε παρουσιάσει την πρότασή του για τα 13 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ είχαν αυτοπροταθεί τρεις ακόμη υποψήφιοι. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της μη εκλογής τριών στελεχών που προτάθηκαν από τον πρόεδρο του Κινήματος, τη θέση των οποίων κατέλαβαν οι τρεις αυτοπροταθέντες, ο ένας εκ των οποίων, ο Αντώνης Σαουλίδης, αναδείχτηκε πρώτος με 61 ψήφους. Ωστόσο, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Οργάνου αθροίζεται στο λεγόμενο «βενιζελικό» μπλοκ. Κανένας πάντως από τους εκλεγέντες δεν συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από το 1/3 του συνόλου των μελών του Οργάνου. Ισχυρή είναι επίσης η παρουσία στελεχών από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, κατά σειρά κατάταξης βάσει σταυροδοσίας έχει ως εξής:

Αντώνης Σαουλίδης 61 Παναγιώτης Αλαμάνος, Θάνος Μωραΐτης 60 Τόνια Αντωνίου 58 Νάντια Γιαννακοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης 56 Χαρά Κεφαλίδου 55 Μιχάλης Καρχιμάκης 54 Φώφη Γεννηματά 53 Κυριάκος Πιερρακάκης 46 Βασίλης Κεγκέρογλου 43 Κώστας Μπελτεγρής 41 Πάρις Κουκουλόπουλος 40

Δεν εξελέγησαν οι:

Χρήστος Παπαστεργίου 37 ‘Ασπα Παπαηλιού 31 Συλβάνα Ράπτη 23

Στην 17μελή σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου μετέχουν ex officio, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και οι γραμματείς της ΚΠΕ, της Κ.Ο. και της Νεολαίας.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για τους Γραμματείς των Τομέων Πολιτικής Δράσης του Κινήματος, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

-Αγροτικού: Παπαδόπουλος Αθανάσιος (120) -Οργανωτικού: Κατσικαρέλης Λευτέρης (106) -Αυτοδιοίκησης: Χατζημιχάλης Φώτης (96). Ο Γιάννης Αξαρλής, ο οποίος αυτοπροτάθηκε, έλαβε 62 ψήφους -Απόδημου Ελληνισμού: Τάτσης Κωνσταντίνος (122) -Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων: Δρέττα Αθηνά (97) -Συνδικαλιστικού: Λιντζέρης Δημήτρης (94) -Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων: Μίλης Νίκος (94) -Γυναικών: Δημαδάμα Ζέφη (98) -Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων: Γιώργος Φραγγίδης (97). Για τη θέση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προτείνει τον Μανόλη Όθωνα, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητα του.