Να διατηρηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ έως το τέλος του 2013 εισηγείται ο Γ. Στουρνάρας

4152 dei4Nα διατηρηθεί το «χαράτσι» της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013 εισηγείται ο Γιάννης Στουρνάρας. Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσαν ότι ο Γ. Στουρνάρας, έχει εισηγηθεί να διατηρηθεί ο ειδικός φόρος στα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013, έστω και τροποποιημένος. Όπως σημείωσαν, οι ίδιες πηγές, η τροποποίηση είναι πιο «ήπιας» μορφής, προσθέτοντας ότι «ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ δημιουργεί σιγουριά».

«Η εισήγηση του υπουργού είναι σε ρεαλιστική βάση», συνέχισαν οι πηγές του υπουργείου οικονομικών, προκειμένου να σχεδιαστεί ένας πολύ καλός μηχανισμός είσπραξης του ενιαίου φόρου στα ακίνητα από 01/01/2014.

Τη βεβαιότητα ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δόση του Μαρτίου» εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την τρόικα για την έγκρισή της, θα ικανοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ θα αξιολογηθεί στο άτυπο Eurogroup του Απριλίου. Όπως υπενθύμιζαν, για την έγκριση της δόσης έχουν τεθεί δύο προϋποθέσεις: το θέμα των φαρμάκων, το οποίο έχει ήδη εκπληρωθεί και το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο παραμένει υπό διευθέτηση.