Συρία: Το 50% της Χαλντίγια, έχει περιέλθει στον έλεγχο του στρατού

 XaldigiaΟ συριακός στρατός ελέγχει πλέον «το 50%» της Χαλντίγια, προπύργιο των ανταρτών και ένα από τα μεγαλύτερα προάστια της πόλης Χομς, στο κέντρο της χώρας, όπου εξακολουθούν να μαίνονται οι βομβαρδισμοί κι οι μάχες, ανακοίνωσε σήμερα συριακή ΜΚΟ.

«Ο στρατός, επικουρούμενος από μαχητές της λιβανικής Χεζπολάχ, προήλασε κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου και πλέον ελέγχει το 50 % της Χαλντίγια», ανακοίνωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, «ασταμάτητοι ήσαν οι σφοδροί βομβαρδισμοί από όλμους και στοιχεία πυροβολικού», πρόσθεσε ο ίδος, επισημαίνοντας πως ο τομέας προβαλλόταν ακόμη και σήμερα από το πυροβολικό.

Ο Αμπντέλ Ραχμάν τόνισε πως οι αντάρτες προέβαλαν «λυσσαλέα αντίσταση»στην επίθεση αυτή και πως οι «μάχες ήταν πολύ σφοδρές».

Και οι αντάρτες ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή «πολύ βίαιων συγκρούσεων» ανάμεσα στις δυνάμεις τους και τον στρατό.

«Η Χαλντίγια έγινε στόχος σφοδρών και αδιάλειπτων βομβαρδισμών. Σφοδρές μάχες φέρουν αντιμέτωπους τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τις κυβερνητικές δυνάμεις που επιχειρούν να καταλάβουν το προάστιο», ανακοίνωσε η Γενική Επιτροπή της συριακής επανάστασης.

Εκτός από τη Χαλντίγια, βομβαρδίζονται και τα προάστια της παλαιάς πόλης της Χομς, που επίσης ελέγχονται από τους αντάρτες.

Η κυβέρνηση θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο της κατάληψης της Κουσέιρ, ορμητήριο των ανταρτών στα κεντροδυτικά, το οποίο ανακατελήφθη τον Ιούνιο από τον στρατό.