ΣΕΒΕ: Πλήγμα για την επιχειρηματικότητα ο νέος αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης από αέρος

ΣΕΒΕΤην επανεξέταση της απόφασης της Olympic Air για διακοπή του δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Aθήνα από τις 14 Οκτωβρίου 2013 ζητά με σημερινή επιστολή του προς την εταιρία ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Για το ίδιο θέμα και γενικότερα για τον αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης ο ΣΕΒΕ έστειλε επίσης επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας τη συνδρομή του στη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

  Στις σχετικές επιστολές ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Δημήτρης Λακασάς επισημαίνει ότι με προβληματισμό ο ΣΕΒΕ και τα μέλη του ενημερώθηκαν για την απόφαση της εταιρίας να διακόψει από τον Οκτώβριο τις πτήσεις από και προς Αθήνα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, επικαλούμενη εξορθολογισμό του πτητικού της έργου.

 Ο ΣΕΒΕ  σημειώνει ότι, η κατάργηση αυτού του δρομολογίου προστίθεται σε ένα σταδιακό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης από αέρος, αυτή τη φορά από τον πρώην εθνικό αερομεταφορέα, με επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα και στον τουρισμό, καθώς υφίσταται συνεχής ανάγκη μετακινήσεων επιχειρηματιών, στελεχών και τουριστών από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και το αντίστροφο, αλλά και μέσω αυτής προς Θεσσαλονίκη. 

Ο κ. Λακασάς ζητά από τη Διοίκηση της εταιρίας να επανεξετάσει την απόφασή της για την κατάργηση του δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη την όποια δυνατή παρέμβασή του για την άρση του αποκλεισμού της Θεσσαλονίκης που είναι αρνητική για τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό, την τοπική και εθνική οικονομία και τις εξαγωγές.