Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο Κέντρο Προσφύγων Λαυρίου

layrioΑστυνομική επιχείρηση στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου, πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση διεθνούς τρομοκρατίας, που εξελίχθηκε μετά τον εντοπισμό του φουσκωτού σκάφους στην Χίο που μετέφερε οπλισμό με προορισμό την Τουρκία.

Η έρευνα στο Λαύριο πραγματοποιήθηκε ύστερα από πληροφορίες περί ενδεχομένης ύπαρξης ανάλογου υλικού στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων. Για το θέμα ενημερώθηκε ο ανακριτής Χίου, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας στους χώρους του Κέντρου.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, κατά την έρευνα σε όλους τους χώρους (εσωτερικούς και εξωτερικούς) του Κέντρου, από προσωπικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με την υπόθεση.

Επιπλέον, ελέγχθηκαν ως προς το νόμιμο της παραμονής τους 170 αλλοδαποί, που διαμένουν στο Κέντρο και από αυτούς προσήχθησαν στο Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου, εννέα υπήκοοι Τουρκίας, εννέα Συρίας, ένας Ιράκ, ένας Ιράν και εννέα υπήκοοι Αφγανιστάν, προκειμένου να ελεγχθούν πιο προσεκτικά τα δικαιολογητικά παραμονής τους.