Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό στο Πόρτο Ράφτη

pyrkagiaΔύο Έλληνες και ένας Αλβανός, 57, 35 και 50 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν χτες το βράδυ, από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλήματων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, για εμπρησμό, στην μεγάλη πυρκαγιά του Πόρτο Ράφτη, η οποία έκαψε σπίτια, μεγάλη έκταση δασική, ενώ χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης δεν μπήκε στο δάσος του Κουβαρά, οπότε η καταστροφή θα ήταν τεράστια.

Συληφθέντες είναι ο επικεφαλής και δύο εργαζόμενοι σε συνεργείο, που έκανε ανακαίνιση στο σούπερ μάρκετ LIDL, απ’ όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, ενώ φυσούσε αέρας επτά μποφόρ και παρά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μέσω των Μέσων Ενημέρωσης και τις συνεχείς συστάσεις του Π.Σ. προς τους πολίτες, οι κατηγορούμενοι εκτελούσαν εργασίες με ηλεκτροκό τροχό, με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά απο σπινθήρες που έπεσαν σε ξερά χόρτα και να πάρει ταχύτατα μεγάλες διαστάσεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό απο αμέλεια και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Η πυρκαγιά απο χτές το βράδυ βρίσκεται σε ύφεση και οι δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της προς το δάσος του Κουβαρά, το οποίο απειλήθηκε άμεσα.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και υπάρχουν μικροεστίες μόνο στα καμμένα. Ωστόσο, από το πρωί φυσούν και πάλι ισχυροί άνεμοι, γι’ αυτό παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις, (70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρα, 18 εθελοντές και δύο οχήματα του δήμου), ενώ ενεργούν απο αέρος δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, μέχρι την πλήρη κατάσβεση των εστιών, για να μην υπάρξει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Σε ότι αφορά τις ζημιές, όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, η φωτιά πέρασε μέσα απο τις αυλές πολλών σπιτιών και προξένησε ζημιές σε δύο απο τα κτίρια, ενω στα άλλα έκαψε πέργκολες και περιφράξεις.

Ο ακριβής απολογισμός των ζημιών, ωστόσο, θα γίνει μετά την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.